Roermond weer in teken van bevrijding

Santa Fe Events pakt voor de derde maal uit

ROERMOND, 20070601 -- Het Santa Fe Event 2007 vindt plaats op 15-16-17 juni 2007 in buurtschap De Weerd te Roermond. Het evenement bestaat uit een WO II-kamp met tenten en voertuigen van Geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog.


Opbouw van het kamp gebeurt vanaf zaterdag 9 juni.
Deelnemers zijn vanaf maandag 11 juni 2007 welkom om het tentenkamp en voertuigenpark vorm te geven.
Op woensdag 13 en donderdag 14 juni zullen schoolklassen uit groep 8 alsmede enkele technische scholen het kamp bezoeken.
Op vrijdag 15 juni zal er een lange rondrit door de straten van Roermond gereden worden die eindigt op het marktplein in het centrum. Aansluitend vindt hier een Static show plaats die zal worden opgeluisterd door Big Band De Zendmasters.
Zaterdag 16 en zondag 17 juni zijn dagen die voor het publiek toegankelijk zijn. Op deze dagen vinden er tal van demonstraties plaats.

Het terrein bevat ondermeer een grote tankbaan waar tankbezitters - maar ook andere voertuigen - naar hartelust hun materieel kunnen uittesten.
Er is een grote bartent, waar alle dagen de inwendige mens versterkt kan worden en waar op zaterdagavond, voor genodigden en deelnemers, een Liberty Ball gegeven wordt opgeluisterd door een bigband en een Music Officer. Het terrein ligt dit jaar aan een schitterend meer op een steenworp afstand van het terrein van afgelopen jaar. Vanaf een verharde voorziening kunnen amfibievoertuigen als DUKW's en Ford GPA's het water in rijden om een stuk te varen.
Ook dit jaar komen weer veel re-enactmentgroepen, die op zaterdag en zondag z.g. mock-battles opvoeren, dit zijn vuurgevechten met echte wapens door, pijnlijk nauwkeurig aangeklede, re-enactors, aangevuld met vluchten van 'flying legends', als de Fairchild en een Spitfire. Tot slot is op het terrein een uitgebreide militariamarkt te vinden.

Voor de eerste keer wordt dit jaar het evenement verrijkt met een "Duitse" re-enactmentgroep met een eigen display en een gezamenlijke mock-battle.

Inschrijven als deelnemer met voertuig, vaartuig of vliegtuig, als re-enactmentgroep of als standhouder kan binnenkort via de website of schriftelijk naar: Santa Fe Events, Westhoven 6, 6042 NV, Roermond.
De bijdrage voor alle facilitaire- en andere voorzieningen bedraagt 6,50 euro per persoon. (geldt voor de hele week of slechts enkele dagen). Gratis deelname uitsluitend op schriftelijke uitnodiging van de organisatie. Voor officiële re-enactmentgroepen en standhouders gelden andere tarieven (zie website). Deelname-gelden dienen vooraf te worden overgemaakt.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Ton Maessen 06 55 79 47 57

Zie voor een impressie van het terrein onder fotoalbums: Santa Fe event 2007 op www.santafe-online.nl



Ingezonden persbericht