Ingezonden persbericht

Mediainformatie, juni 2-2007

Laatste loodjes

Nog 2 dagen en dagen en dan moeten de kunstwerken in 'Kunst- en natuurwandeling Groene Revolutie' te Schoonoord af zijn. De honderden bomen, spiegeltjes, takken, zwerfkeien hebben dan hun plaats gekregen in de tien kunstwerken langs de bijna 3 kilometer lange wandeling.
Veel is al klaar maar sommige zaken liggen nog op hun 'hoge vlucht' te wachten. Bijvoorbeeld het project 'Het bos bevaren' van de Koreaan Bonggi PARK. Het bestaat uit drie elementen. Stukken van boomkronen zijn kaal gemaakt en aan de uiteinden van de takken zijn 'peddels' bevestigd. Nu liggen deze zeven meter lange gevaartes nog op de grond. Straks zweven ze op een meter of vijf hoog tussen de monumentale beukenstammen. Een spannend moment is het omhoog brengen van deze kunstwerken zeker. Met behulp van groot materieel van Staatsbosbeheer moet het lukken. Dit gebeurt op maandag 11 juni.

Een mooi ogenblik om bewegende beelden te maken

OPENING 13 juni. Door drs. Adri ooms (Marketing Drenthe) en dichteres Ruth Post. 16.00 uur Openluchtmuseum Ellert en Brammert in 'De Herberg'.

Bel voor het juiste ogenblik met Stichting Natuurkunst Drenthe
Adri A.C. de Fluiter: 0591 362025 - 0627065620 - defluiter@planet.nl
www.natuurkunstdrenthe.nl

---- --