Samas NV

NIET VOOR VERSPREIDING, HETZIJ DIRECT OF INDIRECT, HETZIJ GEHEEL OF GEDEELTELIJK, NAAR OF BINNEN DE VERENIGDE STATEN, CANADA, AUSTRALIE OF JAPAN

P E R S B E R I C H T

Samas kondigt details aan van aandelenuitgifte ter grootte van EUR 35 miljoen

Houten, 11 juni 2007, voor aanvang beurshandel

Samas N.V. ("Samas") kondigt aan dat zij morgen, dinsdag 12 juni 2007, zal aanvangen met een 3 voor 8 aanbieding van 9.337.182 nieuwe aandelen met een nominale waarde van EUR 1,00 (de "Aangeboden Aandelen") tegen een uitgifteprijs van EUR 3,75 per Aangeboden Aandeel door middel van toekenning van verhandelbare inschrijvingsrechten ("Inschrijvingsrechten") aan gerechtigde bestaande aandeelhouders naar rato van hun aandelenbezit, een en ander met inachtneming van toepasselijke wet- en regelgeving en de voorwaarden in het prospectus (de "Claimemissie"). De EUR 3,75 uitgifteprijs per nieuw aandeel vertegenwoordigt een korting van ongeveer 28% ten opzichte van de theoretische prijs ex-Inschrijvingsrechten gebaseerd op de prijs per aandeel van EUR 5,79 na sluiting beurs op 8 juni 2007.

De opbrengst van de Claimemissie zal ongeveer EUR 35 miljoen zijn (voor kosten, commissies en toepasselijke belastingen). Samas heeft de intentie de netto-opbrengst van de Claimemissie te gebruiken (i) ter aflossing van het gehele overbruggingskrediet, (ii) ter gedeeltelijke aflossing van de bestaande kredietfaciliteit en (iii) voor algemene bedrijfsdoeleinden.

Fortis Bank (Nederland) N.V. ("Fortis") en Rabo Securities treden op als Joint Global Co-ordinators en Joint Bookrunners voor de Claimemissie en zullen de Emissie, onder de gebruikelijke voorwaarden, garanderen (de "Banken"). Rabo Securities treedt op als kantoor van inschrijving met betrekking tot de Aangeboden Aandelen ten aanzien waarvan de Inschrijvingsrechten zijn uitgeoefend.

Toelating tot notering van de Aangeboden Aandelen op de Eurolist door Euronext Amsterdam N.V. ("Euronext Amsterdam") is of zal worden aangevraagd.

DETAILS MET BETREKKING TOT DE CLAIMEMISSIE
De volgende gegevens zijn onder voorbehoud van de meer gedetailleerde voorwaarden van de Claimemissie, zoals die zullen worden uiteengezet in het prospectus in het kader van de Claimemissie, welke naar verwachting beschikbaar zal zijn op dinsdag 12 juni 2007 (het "Prospectus").

Registratiedatum
Per elk op maandag, 11 juni 2007, om 17.40 Nederlandse tijd (de "Registratiedatum") gehouden gewoon aandeel ontvangt de betreffende houder één Inschrijvingsrecht. Gerechtigde houders kunnen inschrijven op 3 Aangeboden Aandelen per 8 gehouden Inschrijvingsrechten. Met ingang van dinsdag 12 juni 2007 worden de gewone aandelen Samas ex-Inschrijvingsrecht verhandeld.

Als u een aandeelhouder bent wiens aandelen geregistreerd zijn in het aandeelhoudersregister, en het adres, zoals opgenomen in het aandeelhoudersregister, zich in Nederland bevindt, zal er een brief naar u gestuurd worden waarin u wordt geïnformeerd over het totaal aantal Inschrijvingsrechten die aan u zijn toegekend en de procedures die u moet volgen om uw Inschrijvingsrechten uit te oefenen dan wel te verhandelen.

Het wettelijke voorkeursrecht van de aandeelhouders is uitgesloten in het kader van de Claimemissie. Samas onderneemt geen enkele actie om een publieke plaatsing van de Inschrijvingsrechten of de Aangeboden Aandelen in enig rechtsgebied buiten Nederland toe te staan. De Inschrijvingsrechten worden alleen toegekend en de Aangeboden Aandelen worden alleen aangeboden in die rechtsgebieden waarin, en alleen aan personen aan wie de toekenning van Inschrijvingsrechten en de aanbieding van de
---

Samas N.V. P.O. Box 160 3990 DD HOUTEN The Netherlands Telephone +31 (0)88 845 51 00 Telefax +31 (0)88 845 50 01

Aangeboden Aandelen (uit hoofde van de uitoefening van de Inschrijvingsrechten of anderszins) wettelijk is toegestaan ("Gerechtigde Houders").

Uitoefening van Inschrijvingsrechten
Gerechtigde Houders kunnen inschrijven op de Aangeboden Aandelen door het uitoefenen van Inschrijvingsrechten gedurende de periode die aanvangt op dinsdag 12 juni 2007 en eindigt op donderdag 21 juni 2007 om 15.30 uur Nederlandse tijd ("Uitoefenperiode"). De laatste dag en/of het laatste tijdstip waarop de wens tot uitoefening van Inschrijvingsrechten kenbaar moet worden gemaakt kan liggen vóór afloop van de Uitoefenperiode, afhankelijk van de instructies van de financiële instelling waar de houders hun Inschrijvingsrechten in bewaring hebben. Beleggers die hun Inschrijvingsrechten hebben uitgeoefend kunnen deze uitoefening niet meer wijzigen dan wel herroepen, behalve voor zover anders vermeld in het Prospectus. Indien beleggers hun Inschrijvingsrechten niet hebben uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode, kunnen zij hun Inschrijvingsrechten niet meer uitoefenen.

Handel in Inschrijvingsrechten
Handel in de Inschrijvingsrechten op Euronext Amsterdam zal naar verwachting aanvangen op dinsdag 12 juni 2007, en zal voortduren tot en met donderdag 21 juni 2007, 13.15 uur Nederlandse tijd. De Inschrijvingsrechten zullen worden verhandeld onder het symbool "SAMRI". Levering van Inschrijvingsrechten zal geschieden via de systemen van Euroclear Nederland, Euroclear en Clearstream. Indien beleggers een deel van of al hun Inschrijvingsrechten willen verkopen, dienen zij hun financiële instelling te instrueren in overeenstemming met de instructies die deze aan hen heeft verstrekt. Beleggers kunnen hun financiële instelling ook instrueren om namens hen Inschrijvingsrechten aan te kopen. Personen die geïnteresseerd zijn in het verkopen of aankopen van Inschrijvingsrechten dienen zich ervan te vergewissen dat de uitoefening van Inschrijvingsrechten door houders die woonachtig zijn in andere landen dan Nederland onderworpen is aan restricties, zoals meer in detail beschreven in het Prospectus.

Niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten
Inschrijvingsrechten kunnen niet meer worden uitgeoefend na donderdag 21 juni 2007, 15.30 uur Nederlandse tijd, welk tijdstip het einde van de Uitoefenperiode is. Na de Uitoefenperiode zullen de Banken, onder de voorwaarden van een Underwriting Agreement tussen Samas en de Banken, aanvangen met de plaatsing van de Aangeboden Aandelen waarop niet werd ingeschreven door middel van uitoefening van Inschrijvingsrechten. De Banken zullen trachten de Rump-aandelen onderhands te plaatsen bij kopers tegen een prijs, die minimaal gelijk is aan het totaal van de uitgifteprijs en eventuele kosten die samenhangen met het verkrijgen van deze kopers (inclusief eventuele omzetbelasting). De plaatsing en verkoop van de Rump-aandelen zal de "Rump Plaatsing" worden genoemd en, samen met de Claimemissie, de "Emissie". De Aangeboden Aandelen die niet zijn verkocht in the Rump Plaatsing, zullen worden overgenomen door de Banken tegen betaling van de uitgifteprijs in overeenstemming met de voorwaarden zoals uiteengezet in de Underwriting Agreement. De plaatsing van de Rump-aandelen zal naar verwachting aanvangen op vrijdag 22 juni 2007, en niet later eindigen dan 17.30 uur Nederlandse tijd op dezelfde dag. Niet-inachtneming van deze beperkingen kan een inbreuk betekenen op de wet- en regelgeving van betrokken landen.

Na voltooiing van de Rump Plaatsing en in het geval dat de totale opbrengst van de aangeboden en verkochte Rump-aandelen, na aftrek van kosten (inclusief eventuele omzetbelasting), hoger is dan de totale uitgifteprijs van deze aandelen (deze opbrengst hierna genoemd de "Meeropbrengst"), zal iedere houder van een Inschrijvingsrecht dat niet werd uitgeoefend aan het einde van de Uitoefenperiode, behalve in het onderstaande geval, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst in geld in verhouding tot het aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten, zoals weergegeven in het effectendepot van de betreffende houder (de "Betaling voor Niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten"). In het geval de Meeropbrengst gedeeld door het totale aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten minder bedraagt dan EUR 0,01 per niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht, zal er geen Betaling voor Niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten plaatsvinden; in plaats daarvan zal de Meeropbrengst dan worden ingehouden door de Banken ten eigen bate. Samas zal niet gerechtigd zijn om de Meeropbrengst te ontvangen.

Er is geen garantie dat de Rump Plaatsing zal plaatsvinden. In het geval de Rump Plaatsing plaatsvindt, kunnen noch Samas, de Banken, noch enig ander persoon die inschrijving op de Rump-aandelen tracht te
---

Samas N.V. P.O. Box 160 3990 DD HOUTEN The Netherlands Telephone +31 (0)88 845 51 00 Telefax +31 (0)88 845 50 01

bewerkstelligen, verantwoordelijk worden gehouden voor het ontbreken van een Meeropbrengst als gevolg van enige verkoop van de Rump-aandelen in de Rump Plaatsing.

Voorwaarden
De Underwriting Agreement voorziet erin dat de verplichtingen van de Banken onder voorbehoud zijn van marktconforme condities en rechten tot beëindiging.

Tijdschema
Onderstaand tijdschema geeft bepaalde verwachte belangrijke data aan met betrekking tot de Emissie (tijden refereren aan de Nederlandse tijd).

Registratiedatum Na sluiting handel op Euronext Amsterdam, 17.40 uur, op 11 juni 2007 Publicatie van Prospectus 12 juni 2007 Aanvang van handel in gewone aandelen Samas ex- 12 juni 2007 Inschrijvingsrechten op Euronext Amsterdam
Aanvang van uitoefenperiode Inschrijvingsrechten 12 juni 2007 Aanvang van handel in Inschrijvingsrechten op 12 juni 2007 Euronext Amsterdam
Einde van handel in Inschrijvingsrechten op Euronext 21 juni 2007, 13.15 uur Amsterdam
Einde van uitoefenperiode Inschrijvingsrechten 21 juni 2007, 15.30 uur (1) Aanvang Rump Plaatsing (indien van toepassing) 22 juni 2007 Einde Rump Plaatsing (tenzij eerder beëindigd) 22 juni 2007, 17.30 uur Verwachte toewijzing van Aangeboden Aandelen 22 juni 2007 Notering van, en aanvang handel in, Aangeboden 27 juni 2007 Aandelen op Euronext Amsterdam
Betaling en levering van de Aangeboden Aandelen 27 juni 2007

(1) De laatste dag en/of het laatste tijdstip waarop de wens tot uitoefening van Inschrijvingsrechten kenbaar moet worden gemaakt, kan liggen vóór afloop van de uitoefenperiode, afhankelijk van instructies van de financiële instelling waar de houders hun Inschrijvingsrechten in bewaring hebben.

Data, tijdstippen en periodes in het bovenvermelde tijdschema kunnen worden aangepast.

Nadere informatie
Voor andere details over de Emissie wordt verwezen naar het Prospectus in de Engelse taal, dat naar verwachting op dinsdag 12 juni 2007 beschikbaar zal zijn.

Exemplaren van het Prospectus zijn kosteloos verkrijgbaar door middel van het sturen of faxen van een schriftelijk verzoek of een verzoek per e-mail of telefoon aan Samas, Fortis of Rabo Securities op de volgende adressen:

Samas N.V.
Elzenkade 1
3992 AD Houten
e-mail: info@samas.com
Fax: +31(0)88-845 5001

Fortis Bank (Nederland) N.V. Rabo Securities Rokin 55 Amstelplein 1 1012 KK Amsterdam 1096 HA Amsterdam Tel: +31 20 527 2467 e-mail: prospectus@rabobank.com


---

Samas N.V. P.O. Box 160 3990 DD HOUTEN The Netherlands Telephone +31 (0)88 845 51 00 Telefax +31 (0)88 845 50 01

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Hoofddirectie
Samas N.V.

Pers: Investor Relations: Hans van der Ven Mark van den Biggelaar Telefoon: +31(0)88- 845 51 00 Telefoon: +31(0)88- 845 51 01 e-mail:Hans.vanderVen@samas.com e-mail:Mark.vandenBiggelaar@samas.com

Samas is in Europa één van de toonaangevende, multinationale aanbieders van kantoormeubilair en biedt met verschillende merken een breed scala aan meubileringsproducten en -diensten. Samas legt zich toe op het bieden van kantooroplossingen die de productiviteit en de tevredenheid van de medewerkers verhogen en de kosten verlagen. De producten van Samas hebben vele prijzen gewonnen en de talloze referentieprojecten getuigen van een permanente aandacht voor innovatie, ergonomie en design.

De merken (Sitag. Drabert, Assenburg, Erco Interieurbouw, Fortschritt, Schärf, Märkische Büromöbelwerke (MBT), Roneo, Sansen, Falpro and Martin Stoll) zijn nauw gerelateerd, maar ook duidelijk gedifferentieerd en gepositioneerd, waarbij elk merk zich richt op een specifieke product/marktsegment in de markten voor kantoorstoelen en kantoormeubelen. Met deze sterke internationale en lokale merken heeft Samas leidende marktposities in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Oost-Europa.

De producten en diensten van Samas zijn beschikbaar via een uitgebreid netwerk voor directe verkoop (Samas Office) en onafhankelijke dealers. De jaarlijkse omzet bedraagt ongeveer 352 miljoen, het bedrijf heeft rond de 2.400 medewerkers. De aandelen van Samas NV zijn sinds 1986 op Eurolist van Euronext NV aandelenbeurs in Amsterdam genoteerd. Het boekjaar loopt van 1 april tot en met 31 maart. www.samas.com

Dit persbericht vormt geen prospectus. Het aanbod om gewone aandelen te verkrijgen overeenkomstig de voorgestelde aandelenemissie zal uitsluitend worden gedaan op grond van, en elke investeerder dient zijn investering uitsluitend te baseren op, de informatie die zal worden opgenomen in de prospectus welke in Nederland algemeen beschikbaar zal worden gesteld in verband met deze aandelenemissie. Wanneer de prospectus algemeen beschikbaar zal worden gesteld, zullen kopieën kosteloos ter beschikking worden gesteld via de website van Euronext Amsterdam (uitsluitend inwoners van Nederland) en de website van de Vennootschap. Dit persbericht vormt geen (onderdeel van enig) bod, noch een uitnodiging tot verkoop of uitgifte van aandelen. Dit persbericht vormt voorts noch een verzoek om een aanbod tot koop van of inschrijving op aandelen in de Verenigde Staten of enig andere jurisdictie. Noch zal dit persbericht of enig onderdeel hiervan, noch het feit dat dit persbericht is gedistribueerd, de basis vormen voor, en mag ook niet vertrouwd worden op dit persbericht in verband met, enige overeenkomst of investeringsbeslissing. Investeerders dienen hun investering uitsluitend te baseren op het prospectus dat ter beschikking zal worden gesteld in verband met de voorgestelde aandelenemissie.
Op de informatie of de volledigheid van de informatie in dit persbericht mag niet worden vertrouwd voor welk doel dan ook. Noch Samas, noch haar bestuurders, commissarissen, werknemers of adviseurs noch enig ander persoon geeft enige garantie (expliciet of impliciet) met betrekking tot, en overeenkomstig kan niet worden vertrouwd op, de getrouwheid, juistheid of volledigheid van de informatie en de opvattingen zoals (impliciet) opgenomen in dit persbericht. Noch Samas, noch haar bestuurders, commissarissen, werknemers of adviseurs noch enig ander persoon is op enige wijze aansprakelijk voor vergissingen of omissies in dit persbericht of voor enige schade direct of indirect voortvloeiende uit de inhoud of het gebruik van dit persbericht of welk anderszins mocht ontstaan in verband hiermee.
Bepaalde mededelingen in dit persbericht zijn op de toekomst gericht. Deze op de toekomst gerichte mededelingen gelden alleen ten tijde van de datum van dit persbericht. Dergelijke mededelingen zijn gebaseerd op de thans bestaande opvattingen en aannames en
---

Samas N.V. P.O. Box 160 3990 DD HOUTEN The Netherlands Telephone +31 (0)88 845 51 00 Telefax +31 (0)88 845 50 01

zijn, van nature, onderhevig aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden ten gevolge waarvan de daadwerkelijke resultaten en ontwikkelingen wezenlijk kunnen afwijken van de verwachte toekomstige resultaten of ontwikkelingen zoals die (expliciet of impliciet) zijn neergelegd in de op de toekomst gerichte mededelingen. De informatie en opvattingen opgenomen in dit persbericht kunnen worden gewijzigd zonder dat hiervan mededeling wordt gedaan en behoudens voorzover vereist krachtens toepasselijke wetgeving of de toepasselijke regelgeving van enige effectenbeurs waar onze aandelen mogen worden verhandeld, hebben wij niet de intentie en aanvaarden wij geen verplichting om de op de toekomst gerichte mededelingen te actualiseren. Enige mededeling in dit persbericht verband houdende met de voorgestelde aandelenemissie is uitsluitend gericht aan en bestemd voor personen in de lidstaten van de Europese Economische Ruimte die "gekwalificeerde beleggers" zijn in de zin van artikel 2 lid 1 sub (e) van de Prospectus Richtlijn (Richtlijn 2003/71/EG) ("Gekwalificeerde Beleggers"). Elke Gekwalificeerde Belegger wordt geacht verklaard te hebben er mee in te stemmen dat geen enkel effect dat verworven wordt door de Gekwalificeerde Belegger in het kader van dit bod, verworven wordt ten behoeve van personen anders dan Gekwalificeerde Beleggers. Dit persbericht is alleen gericht tot personen in het Verenigd Koninkrijk (a) die professionele ervaring hebben op het gebied van beleggingen en die vallen onder de definitie van "professionele beleggers" als bedoeld in Article 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (de "Order"), of (b) entiteiten, verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid en partnerschappen en de beheerders van trustvermogen met een hoog netto vermogen als bedoeld in Article 49(2) van de Order, of (c) waarvan wij op basis van redelijke gronden hebben aangenomen dat zij kwalificeren als personen waarop Article 43(2) van de Order ziet voor deze doeleinden, of (d) andere personen aan wie dit persbericht op basis van de Order mag worden gericht (zulke personen samen verder ook te noemen als "Relevante Personen"). In het Verenigd Koninkrijk, is iedere investering of investeringsactiviteit alleen beschikbaar voor en zal alleen aangegaan worden met Relevante Personen. Iedere andere persoon die dit document ontvangt mag niet handelen op basis van of vertrouwen op dit document. De effecten welke worden aangeboden in de voorgestelde aandelenemissie zijn niet, en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act of 1933, zoals gewijzigd (de "US Securities Act") en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten of aan of ten behoeve van "US Persons" (als gedefinieerd in Regulation S van de US Securities Act), tenzij geregistreerd onder de US Securities Act of een vrijstelling van dergelijke registratie van toepassing is. Er zal geen aanbieding van effecten in de voorgestelde aandelenemissie plaatsvinden in de Verenigde Staten.


******


---

Samas N.V. P.O. Box 160 3990 DD HOUTEN The Netherlands Telephone +31 (0)88 845 51 00 Telefax +31 (0)88 845 50 01