Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Onder invloed van alcohol achter het stuur

Apeldoorn, 11-06-2007 o Een 49-jarige Apeldoorner is zaterdagavond 9 juni aangehouden in Apeldoorn omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto zat.

De man werd omstreeks 23.45 uur aangehouden op de Jachtlaan. Een blaastest wees uit dat hij sterke drank had genuttigd. Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld op 0,97. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces verbaal.

Een 24-jarige Apeldoorner werd omstreeks 0.30 uur aangehouden op de Vosselmanstraat. Hij reed in zijn auto over de Wilhelmina Druckerstraat en ging de Vosselmanstraat in. Zijn rijgedrag viel de politie op, waarna de agenten de automobilist een stopteken gaven. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld: 1,22. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur een proces verbaal.

Op de Boerhavestraat trachtte een 22-jarige automobilist uit Beemte Broekland in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni een alcoholcontrole te ontlopen. Hij werd omstreeks 04.00 echter toch gecontroleerd en bleek een alcoholpromillage van 1,29 te hebben.