Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Roekeloze automobilist in binnenstad

Apeldoorn, 11-06-2007 o De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juni een 26-jarige Apeldoorner aangehouden die onder invloed van alcohol door de Apeldoornse binnenstad reed en zo voor een gevaarlijke situatie zorgde.

De man reed omstreeks 04.15 uur in zijn auto over de Asselsestraat richting Nieuwstraat. Een agent gaf de automobilist op de Nieuwstraat ter hoogte van de Van Kinsbergenstraat een stopteken. Het voertuig stopte echter niet en reed met onverminderde vaart door. De agent moest aan de kant springen om niet aangereden te worden.

Twee agenten die bij de bibliotheek stonden, zagen de auto hard de bocht doorkomen en moesten ook aan de kant springen. Ze waarschuwden het uitgaanspubliek om zich in veiligheid te stellen.

De politie ging vervolgens achter de man aan. De man bleef stoptekens negeren. De achtervolging ging richting Orden, waar het voertuig op de Germanenlaan stopte.

Op het bureau werd zijn alcoholpromillage vastgesteld: 1,5 promille. Hij werd ingesloten.Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het bijna aanrijden van de agenten.