Ingezonden persbericht

Robert Doornbos weer op het podium in Portland
---

PORTLAND, 10 JUNI 2007 - Minardi Team USA en Robert Doornbos hebben het weekend op de Portland International Raceway prima afgesloten. Doornbos klom alweer voor de derde keer dit seizoen op het podium (3e), zijn teamgenoot Dan Clarke eindigde als zesde. De race van vandaag zal absoluut de boeken ingaan. Niet alleen vanwege de eerste stilstaande start uit de geschiedenis van de Champ Car World Series, ook omdat het de eerste race is sinds Road America in 2000 waar geen safety-car aan te pas kwam.

Met zijn derde positie vandaag, achter racewinnaar Sebastien Bourdais en polesitter Justin Wilson, heeft de Rotterdammer de derde plek in het kampioenschap nog steviger in handen. Doornbos heeft slechts 18 punten achterstand op Bourdais en 7 punten op Will Power.

Bij de start had Doornbos de beste 'getaway' van alle rijders en viel direct Justin Wilson aan voor de leidende positie bij het insturen van de eerste bocht. Maar omdat hij mis schakelde midden in de bocht, moest de Rotterdammer zich weer laten terugvallen achter de Engelsman. Tot aan zijn eerste pitstop behield Doornbos deze tweede positie. Bij zijn stop werd de debutant geblokt door een andere rijder, waardoor hij terugviel naar de vierde plaats. Aan het einde van de race haalde Doornbos zijn kampioenschaprivaal Will Power in voor de derde plek. Hiermee verzekerde hij zich ook direct van zijn derde podiumfinish.

ROBERT DOORNBOS: "Ik ben erg blij om weer op het podium te stappen vandaag, al was het niet de trede die ik vooraf in gedachten had. De start ging eigenlijk zoals ik wel verwacht had. Er is dit weekend veel over gepraat, maar we hebben allemaal bewezen dat we dit kunnen zonder problemen te veroorzaken. Ik had zelfs een heel goede start en kon direct aandringen bij Justin Wilson. Een foutje in de eerste bocht zorgde ervoor dat ik toch achter hem aan moest sluiten. Dit is weer een goed resultaat voor het team, we tonen iedere race weer dat we er goed bij zitten. Toch is er nog ruimte voor verbetering. Ik ben er dan ook zeker van dat we dat in Cleveland zullen laten zien!"

© 2003 - 2007 All Rights Reserved - www.robertdoornbos.com