Gemeente Aalten


29-05-2007
Het landschap van Aalten verdient een plan met ambitie! Informatieavond en projectenmarkt over het
landschapsontwikkelingsplan.

De opstellers van het landschapsontwikkelingsplan leggen momenteel de laatste hand aan het plan en het uitvoeringsprogramma. Tijdens de informatieavond presenteren zij het resultaat. Hierin is het commentaar van de breed samengestelde klankbordgroep verwerkt. Enkele voorbeeldprojecten zijn geselecteerd om te laten zien hoe het plan in de praktijk gaat werken. Initiatiefnemers geven op deze avond zelf een toelichting en laten zien hoe ver zij met de voorbereiding zijn. De wethouder zal de avond openen en een tip van de sluier oplichten over de wijze waarop dit college de uitvoering wil organiseren. Met de opstart van de voorbeeldprojecten wil de gemeente alvast laten zien dat zij de inbreng van burgers serieus neemt.

Tijdens een viertal bijeenkomsten in 2006 hebben bewoners hun wensen kenbaar gemaakt en voorkeur uitgesproken voor de toekomst van het landschap. De landbouw is en blijft de belangrijkste economische drager in het buitengebied. Brede samenwerking op vrijwillige basis, initiatieven van onderop stimuleren en kansen benutten is het meest gehoorde advies en dus de beste aanpak om tot resultaten te komen. De gemeente moet de regie nemen waar dat nodig is, heldere beleidskaders bieden en de ambities om het landschap van Aalten voor de toekomstige generaties veilig te stellen en verder te ontwikkelen hoog op de agenda zetten.

De avonden worden gehouden op:

Dinsdag 12 juni 2007
Locatie: zalencentrum ´t Noorden
Lichtenvoordsestraatweg 44, Aalten
Aanvang: 19.30 uur

Donderdag 14 juni 2007
Locatie: café/rest. Bruggink
Casperstraat 2, De Heurne
Aanvang: 19.30 uur

Globaal programma;

- opening wethouder

- presentatie LOP en uitvoeringsprogramma

- voorbeeldprojecten in beeld

- toelichting visie wethouder op uitvoeringsbeleid platteland en landschap

- bezoek van de projectenmarkt

- afsluiting

De gemeente nodigt u van harte uit aanwezig te zijn op deze avond en kennis te nemen van het voorgenomen landschapsbeleid voor het deelgebied waar u woont. Voor initiatiefnemers is het aan te bevelen de projectenlijst goed te bekijken en samenwerking met anderen alvast te verkennen. Eventuele onvolkomenheden kunnen nog verwerkt worden. Planning is dat in september het college van B& W zich over het definitieve concept zal buigen waarna in oktober het plan door de gemeenteraad zal worden behandeld.