Gemeente Nuth


o Feestelijke uitzetting hamsters bij Wittem
o Toneelreünie Boerenerfgoed

nr. 21, 31 mei 2007
www.limburg.nl/plattelandinuitvoering

Feestelijke uitzetting hamsters bij Wittem

12 juni 2007 vindt in Wittem de herintroductie plaats van circa dertig korenwolven. Een mijlpaal voor de Korenwolfcommissie, die haar aandacht richt op zeven leefgebieden van de korenwolf. De uitzetting van de hamsters in het zevende en voorlopige laatste leefgebied krijgt een feestelijk tintje: gedeputeerde Ger Driessen en Jean van der Linden, voorzitter van de Korenwolfcommissie, zullen persoonlijk een 'wolf' uitzetten.
Nadat in 1999 de korenwolf in Limburg nagenoeg was uitgestorven, is een fokprogramma opgezet. Vanaf 2002 is begonnen met de herintroductie van de hamsters in Zuid- en Midden-Limburg. De Provincie Limburg riep in 2005 de Korenwolfcommissie in het leven om het Beschermingsplan Hamster 2005-2010 uit te voeren. Zo zijn bijvoorbeeld in alle zeven gebieden beheersovereenkomsten met agrariërs gesloten, zodat de korenwolf zich veilig in een gebied kan verplaatsen. De populaties hebben zich boven verwachting ontwikkeld; eind 2006 zijn er ca 600 burchten (=dieren) geteld en eind dit jaar verwacht de commissie de 1000 te bereiken. Meer informatie over 12 juni, aanmelden kan nog tot 5 juni: Inger Orbons-Hettema , DLG, tel: 0475-35 68 03 of 06- 52 40 13 77.

Toneelreünie Boerenerfgoed

In juni is het een jaar geleden dat de toneelvoorstellingen rondom Boerenerfgoed plaatsvonden op verschillende locaties in Noord- en Midden-Limburg. Deze voorstellingen waren allemaal uitverkocht en werden door velen gewaardeerd.
De projectgroep Boerenerfgoed wil graag een terugkomdag organiseren voor alle betrokkenen. Wilt u hierbij aanwezig zijn, neem dan contact op met Jette Janssen-Beij, e-mail:
j.janssenbeij@limburgsmuseum.nlwww.boerenerfgoed.nl. Voor meer informatie over het project Boerenerfgoed en de bijbehorende verhalensite, surf naar .