Provincie Utrecht

Soesterbergsestraat (N413) in Soest

Wegwerkzaamheden Soesterbergsestraat (N413) in Soest

5-6-2007 -

Hinder voor het verkeer op 12, 13 en 14 juni in de avond en nacht

De provincie voert binnenkort een aantal wegaanpassingen uit aan de hoofdrijbaan en de fietspaden van de Soesterbergsestraat (N413). Het gaat om het wegvak tussen de spoorwegovergang in Soestduinen en voormalig ziekenhuis Zonnegloren. Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 juni zullen in de avond en nacht werkzaamheden plaatsvinden aan de hoofdrijbaan. Hierdoor zal enige hinder voor het verkeer ontstaan.

Doel van de wegaanpassingen

Doel van de weg aanpassingen is het verbeteren van de verkeersveiligheid nabij een gevaarlijke bocht in de weg. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* Het afsluiten van de uitritten in de buitenbocht.
* Verbreden fietspaden en een stuk van het fietspad ombouwen tot parallelweg.

* Het opheffen van de fietsoversteek in de bocht.
* Het aanbrengen van een geleider op de rijbaan van de N413, bij de uitrit Zonnegloren. Deze geleider zorgt voor een rustpunt halverwege, zodat fietsers in twee keer kunnen oversteken.
* Het `dichtzetten' van de buitenbocht met een motorvriendelijke geleiderail. Dit is een vangrail die ervoor zorgt dat motorrijders bij een onverhoopt ongeval niet onder de vangrail schuiven of in botsing komen met de opstaande paaltjes waarop de vangrail is gemonteerd.

Verkeershinder
De wegwerkzaamheden vinden plaats in de avond en de nacht van dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 juni, vanaf 20:00 uur 's avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. Dit om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. Weersomstandigheden kunnen ertoe leiden dat de planning moet worden aangepast.
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer om en om langs het werk geleid en zal de maximum toegestane snelheid ter plaatse worden verlaagd. Hierdoor zal enige hinder voor het verkeer ontstaan.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over het werk kunt u contact opnemen met de heer Martien van Leijenhorst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 47, e-mail: martien.van.leijenhorst@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19