Ingezonden persbericht


Persbericht

Debat Track-030: De schouwburg in de stad

De Stadsschouwburg Utrecht krijgt vanaf september een nieuwe directeur, Lucia Claus. Ze heeft onder andere de opdracht om na te denken over de nieuw- of verbouw van de huidige schouwburg. In deze aflevering van Track030: hoe ziet de schouwburg van de toekomst er uit? Hoe kan de inrichting van de schouwburg rekening houden met een veranderende samenstelling van de stadsbevolking? Moet de schouwburg zoals Wethouder Cultuur Cees van Eijk vindt - juist in het centrum blijven of in de periferie van de stad? Moeten er grote zalen gebouwd worden of is dat niet meer van deze tijd? Moet een schouwburg meerdere functies vervullen en een sociale ontmoetingsplek zijn of zich juist alleen op theater richten?

Presentator Ruben van Gogh spreekt met o.a.: Nicole van Vessum, programmeur De Parade; Gerard Loozekoot, architect UNStudio, projectleider nieuwe stadsschouwburg Lelystad; en Gerbrand Borgdorff , directeur theateradvies.nl. Inleiding: Gerrit Reus, waarnemend directeur van de Stadsschouwburg Utrecht. Performances: Fragment voorstelling Anton Mussert Show - Growing Up in Public; Fragment eindexamenproject Ella Gil, HKU, BEd Theatre/ BTh Theatre and Education over theater buiten de traditionele theatersetting.

In februari gingen TUMULT, Growing up in Public, Centraal Museum en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht van start met Track 030: een reizend circus op zoek naar het spanningsveld van cultuur, politiek, economie en wetenschap. De multidisciplinaire avonden vinden elke tweede dinsdag van de maand plaats op steeds wisselende locaties. Het programma is een vernieuwende mix van muziek, theater, film, debat en columns.

Datum: di 12 juni. Aanvang 20.00 uur. Locatie: De Zindering, Stadsschouwburg, Lucasbolwerk 24, Utrecht. Info: www.track030.nl. Reserveren: 030-2332430/ www.tumultdebat.nl.

Track 030: wordt mogelijk gemaakt door:
Fentener van Vlissingen Fonds & Prins Bernhard Cultuurfonds & VSB Fonds

Voor meer informatie over dit programma kunt u terecht bij Fetsje Luimstra, 030-2332430/fetsjeluimstra@tumultdebat.nl

St. Utrechts Debatcentrum TUMULT
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Kantoor: Wijde Doelen 11, Utrecht. Post: Postbus 411, 3500 AK Utrecht T. 030 2332430 F. 030 2232581 website: http//www.TUMULTdebat.nl