Ingezonden persbericht


Laren, 6 juni 2007

The Iceman: zonder kleren naar de top van de Mount Everest op Tien

Tien zendt dinsdag 12 juni om 21.30 uur het eerste deel uit van het ijzingwekkende avontuur van Wim Hof, alias The Iceman. De Amsterdammer onderneemt een bijzondere poging om de top van de hoogste berg ter wereld te bereiken: De Mount Everest. Een unieke poging zelfs, want ondanks de extreem lage temperaturen is hij slechts gekleed in... een korte broek.

Het belooft een zeer spannende tocht te worden onder erbarmelijke omstandigheden en vol gevaren. Voor reeds 130 bergbeklimmers betekende de beklimming van de 8848 meter hoge berg hun laatste tocht. Toch gaat Wim Hof - in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur - vol overgave de strijd met de berg, het klimaat én zichzelf aan. Barre koude van soms min 30 graden moet hij overwinnen en de krachtige, snijdende wind dreigt hem op sommige momenten van de berg af te blazen. En dan is hij ook nog eens zéér schaars gekleed. Gedurende zijn tocht is hij er zelfs getuige van dat de tocht voor enkele collega klimmers fataal blijkt te zijn. Wim hof lijkt zich echter bewust van de gevaren: "Je moet de berg niet nemen als hij kwaad is."

Tien doet in twee adembenemende afleveringen verslag van deze unieke expeditie. Wim Hof (47) gaat samen met drie landgenoten op weg naar 'het dak van de wereld': expeditieleider Werner de Jong (50), Ronnie van den Broek (36) en Robert de Vries (32). In de eerste aflevering is te zien welke loodzware trainingen hieraan voorafgingen. The Iceman wordt afgebeuld door zijn 'mental coach' en tv-presentator Willibrord Frequin, waarbij het soms hard tegen hard gaat. In de tweede aflevering op 19 juni is de beklimming van begin tot eind te volgen. Haalt de The Iceman zonder kleren de top van de Mount Everest? Of komt hij van een koude kermis thuis?

The Iceman: zonder kleren naar de top van de Mount Everest, dinsdag 12 en 19 juni om 21.30 uur op Tien

Tien

Televisiezender Tien maakt deel uit van Talpa TV, onderdeel van Talpa Media Holding. Tien is in augustus 2005 begonnen met uitzenden, toen nog onder de naam Talpa. Tien is een moderne en vooruitstrevende zender met voornamelijk Nederlands product die zich onderscheidt met veel kwalitatief hoogwaardige amusementsprogramma's, dramaseries en topvoetbal. Dankzij tal van crossmediale activiteiten geeft Tien een extra dimensie aan televisie als medium.