Senternovem


Society needs: samen werken aan innovatieve, haalbare en toepasbare oplossingen

Aanvangsdatum

12-06-2007

Nieuwe ideeën ontwikkelen én samenwerkingspartners vinden op het gebied van nano-elektronica en embedded systemen: de eerste stap is deelnemen aan het Point-One-evenement 'Society Needs' op 12 juni aanstaande in Eindhoven! Met als doel een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen in ons land en Europa. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Het kan nog: reageer vandaag!

Op 12 juni 2007 organiseren Point-One en SenterNovem in het PSV-stadion te Eindhoven het jaarlijkse Point-One- evenement. Het thema is 'Society Needs', gebaseerd op Point-One's Strategische Research Agenda. Het gaat om maatschappelijke thema's als gezondheid, mobiliteit en transport, veiligheid, communicatie, educatie en entertainment, energie en milieu.

Behoort u al tot de Point-One-community? Of bent u een nieuwe partij die klaar is om de eerste stap te zetten voor een nieuw project in nanoelektronica en embedded systemen? Dan is dit voor u hét netwerkevenement van het jaar!

Waarmaken van ambities
De afgelopen maanden is de Strategische Research Agenda (SRA) geactualiseerd, samen met tientallen vertegenwoordigers van bedrijven, kennisinstellingen en overheid. De SRA is de basis voor Point-One's activiteiten, waaronder een zogenaamde 'Call for Proposals' die op korte termijn zal starten.

Op het evenement krijgt u een toelichting op de vernieuwde SRA en op de call. Point-One's SRA maakt duidelijk: nanoelektronica en embedded systemen technologie is de key enabler voor de oplossing van maatschappelijke vraagstukken op de zes genoemde 'Society needs' gebieden. Uw ideeën en ambities voor R&D samenwerkingsÂprojecten, al of niet passend binnen de Point-One call, staan centraal. U wordt van harte uitgenodigd op 12 juni te starten met het waarmaken van uw ambities!

Opzet van de dag
Brainstormen, creatief denken en netwerken vormen de basis van dit event. In de ochtend zet een aantal key note speakers de breedte van Point-One neer.

Vanaf de lunch wordt het toekomstbeeld middels ideeën en ambities van de deelnemers geconcretiseerd. In 6 thematische workshops wordt uw persoonlijke ambitie rol onder de loep genomen: welke plannen heeft u, en met welke partijen kunt u deze waarmaken?

Met deze bagage kunt u in de middag gericht netwerken op de 'marktplaats'. Hier kunt u uw plannen voorleggen aan verschillende high tech partijen. Tot slot kunt u in gesprek gaan met vertegenwoordigers van een scala van overheidsinstellingen. Samen bepaalt u welk nationaal of Europees financieringsinstrument uw plan kan ondersteunen.

Programma

09:00 Ontvangst en registratie
09:30 Plenaire start met inleidingen van Arthur van der Poel (ambassadeur Point-One), Hans Bakker (Manager Innovatieprogramma's), Fred van Roosmalen (VP & GM Government & Industry Relations, NXP Semiconductors) en Siebren de Vries (Vice Chairman SME Council). Aansluitend een aantal Innovatieve Elevator Pitches waar deelnemers hun ideeen voor oplossingen kunnen toelichten.
12.30 Lunch
13.30 Thematische workshops (voorkeur aangeven bij uw registratie) 16:00 Markt met financieringsinstrumenten voor o.a. nieuwe projecten (parallel)
Toelichting op de Point-One Call for proposals (parallel) 17:15 Borrel

Locatie

Het Point-One evenement 'Society Needs' vindt plaats op 12 juni 2007 in het PSV-stadion te Eindhoven, van 9.30 tot 16.00 uur.

Toegangsprijs

Gratis

Contact

Aanmelding
U kunt zich aanmelden via het registratieformulier. Hierbij kunt u aangeven naar welk maatschappelijk gebied uw interesse uitgaat; op basis hiervan wordt u ingedeeld bij een thematische workshop. Ook kunt u vermelden of u bereid bent in zogenaamde 'Innovatieve Elevatorpitches' uw ideeën voor oplossingen toe te lichten.

Meer informatie