Saxion Hogescholen
BR>

do 07 juni 2007

Saxion studenten geven Chinese les

Acht Saxion studenten uit China geven sinds enkele weken Chinese les aan leerlingen van het Carmel College Salland uit Raalte en het Rietveld Lyceum uit Doetinchem. Via de lessen maken de leerlingen kennis met de Chinese taal en cultuur en maken de Chinese studenten kennis met het Nederlandse onderwijs. Op 12 juni wordt ter afsluiting van de lessen bij Saxion Deventer een afsluitende Chinese markt gehouden.

De studenten uit China volgen hun opleiding aan de Academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement. Jaarlijks komen tientallen studenten uit de hele wereld bij Saxion studeren. Onderdeel van het opleidingsprogramma is een kennismaking met het Nederlandse onderwijssysteem en verschillende onderwijsvormen. Behalve de Chinese lessen gaan docenten van de Academie vanaf volgend schooljaar ook een wisselend aantal modules verzorgen voor scholieren.

De Chinese lessen zijn voor de Nederlandse leerlingen een unieke gelegenheid om op originele wijze in contact te komen met de Chinese taal en cultuur. De leerlingen leren de klanken van de Chinese karakters begrijpen, ze leren tellen, zich voorstellen, iets kopen, de dagen van de week, ze leren over Chinees voedsel, etc. Het is de bedoeling dat na vier middagen de leerlingen in staat zijn zich in eenvoudig Chinees verstaanbaar te maken op de Chinese markt bij Saxion. De markt biedt de leerlingen tevens de mogelijkheid om ook eens op een andere manier dan op een Open Dag in de `keuken' van de Hogeschool te kijken.

De Chinese markt wordt gehouden op 12 juni tussen 14.00 uur en 15.30 uur in het Rollecate restaurant van Saxion Deventer. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------