LLiNK

Rotterdam, donderdag 7 juni 2007


- PERSBERICHT -

Young Black Farmers geven countryside kleur

In het driedelige Young Black Farmers volgt LLiNK Wildred Emmanuel-Jones in zijn missie om het Britse platteland wat extra kleur te geven, als hij negen zwarte stadsjongeren een opleiding aanbiedt in zijn boerenbedrijf in Devon. Vorige week zagen we hoe Wilfred's jonge opvolgers werden geĂŻntroduceerd op de boerderij en het platteland. In de tweede aflevering draaien de jongeren inmiddels volop mee in Wilfred's landbouwbedrijf. Dat gaat niet iedereen even goed af. Je ziet het in Young Black Farmers, dinsdag 12 juni om 21.00 uur bij LLiNK op Nederland 3.

Het is een week geweest van keihard werken, vroeg opstaan en mengen met de blanke locals in de omgeving van Devon. Van de negen jongeren zijn er inmiddels nog acht over. Het leven op Wilfred's boerderij is deze week een stuk zwaarder geworden, en niet alle rekruten kunnen het aan.

De meeste van Wilfred's opvolgers hebben nog nooit een bezoekje aan het platteland gebracht, laat staan aan een boerderij. Hoe verschillend ze ook zijn, stuk voor stuk hebben ze allemaal een sterk verlangen om hun leven te veranderen, en aan hun huidige situatie te ontsnappen. Er staat echter veel op het spel, want slechts twee gelukkige leerlingen krijgen een baan aangeboden in Wilfred's landbouw-imperium.

Young Black Farmers is op dinsdag 12 juni om 22.00 uur te zien bij LLiNK op Nederland 3. Young Black Farmers is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl


---


- EINDE PERSBERICHT -