Senternovem


07-06-2007 | LIFE Nederland goed vertegenwoordigd in nominaties beste Europese milieuprojecten

De Europese Commissie heeft ook dit jaar de 22 Best of Best (BoB) van de afgeronde LIFE projecten in 2006 gekozen. Hieruit hebben de LIFE comité leden van alle lidstaten de beste vijf projecten gekozen. Op 14 juni tijdens de Green Week 2007 in Brussel zal de Europese Commissie de 5 BoB Awards feestelijk uitreiken. U kunt zich nu aanmelden voor deze prijsuitreiking en deelname aan de Green Week 2007.

De Green Week die van 12 juni tot en met 15 juni aanstaande plaatsvindt, wordt georganiseerd door de Europese Commissie, DG Milieu. Er wordt tijdens deze week een koppeling gemaakt met het vijftigjarige bestaan van het verdrag van Rome en de week staat geheel in het teken van de lessen uit Europees milieubeleid voor de toekomstige uitdagingen. Kijk hier voor meer informatie en inschrijving voor de Green Week.

[NB. Bezoekers voor alleen de BoB Award prijsuitreiking worden ook geadviseerd zich in te schrijven om toegang te vergemakkelijken]

De vijf bijzondere projecten zijn geëvalueerd op onder meer de milieuverdienste, de lange termijn duurzaamheid, demonstratie- en samenwerkingsmogelijkheden en innovatie. Van de 22 projecten die het predikaat `best practice' hebben ontvangen, zijn er 3 door Nederlandse bedrijven ingediend en ook bij de top vijf zijn er twee Nederlandse geselecteerd. Het project membraanbioreactor van Waterschap Rijn en IIssel, DHV en STOWA betrof de bouw van een membraanbioreactor, de opstart, het regelen en monitoren van de installatie. Het project Empereur van Empereur, Galvanotechniek en Ondeo IS betrof een onderzoek naar emulsie pertactie (uitleggen, wat kun je er in de praktijk mee).

Voor meer informatie over de projecten, zie de projectendatabase van de EC. In augustus van dit jaar wordt een brochure uitgebracht met alle 22 projecten en tevens zal een DVD ter beschikking worden gesteld over de top vijf selectie.

Locatie prijsuitreiking:

Salon van het Charlemagne Gebouw (1ste etage), rue de la Loi 170, Brussel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madelon de Ruiter, SenterNovem/EG-Liaison, telefoon 070 373 5250.