Gemeente Bladel


Goedkeuring bestemmingsplan "Kom Bladel"

Burgemeester en wethouders van Bladel maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant het bestemmingsplan "Kom Bladel" gedeeltelijk hebben goedgekeurd bij besluit van 22 mei 2007, kenmerk 1243319. Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring onthouden aan de bestemming Bedrijfsdoeleinden voor een onbebouwd perceel aan het Mastbos te Bladel, omdat er onvoldoende archeologisch onderzoek is verricht.

Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad van Bladel op 26 oktober 2006. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt diverse verouderde bestemmingsplannen. Bestaande situaties/bestemmingen zijn hierbij zoveel mogelijk gerespecteerd en hier en daar zijn nieuwe ontwikkelingen op perceelsniveau opgenomen. Het doel is om te komen tot actuele, op elkaar afgestemde en digitale bestemmingsplannen voor uiteindelijk alle kernen in de gemeente.

Het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten met bijbehorende stukken ligt ter voldoening van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Wet op de Ruimtelijke Ordening van 12 juni tot en met 23 juli 2007 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Gedurende bovengenoemde termijn kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor wat betreft de planonderdelen die door Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd, komt deze beroepsmogelijkheid alleen degenen toe die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend, evenals belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Over het planonderdeel waaraan door Gedeputeerde Staten goedkeuring onthouden is, kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het goedkeuringsbesluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. De mogelijkheid bestaat om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.


---