Minister Donner spreekt tijdens ILO-conferentie

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt op dinsdag 12 juni 2007 de 96ste zitting van de Internationale Arbeidsconferentie in Genève. Deze jaarlijkseconferentie wordt georganiseerd door de International Labour Organization (ILO) waar Nederland lid van is. Minister Donner spreekt 's ochtends de conferentie toe.

Een centraal thema tijdens de conferentie is het tegengaan van discriminatie in werk en beroep. Hierover zal de ILO een Global Report presenteren waarin een beeld wordt geschetst van de ontwikkelingen op dit gebied in alle 180 lidstaten van de organisatie. Op basis daarvan worden prioriteiten en actieplannen voor de komende vier jaar vastgesteld.

Andere onderwerpen zijn de arbeidsvoorwaarden in de visserij, de vergroting van de effectiviteit van de ILOen de bevordering van duurzame ondernemingen.

De ILO is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties waarin overheden, werkgevers- en werknemersorganisaties samenwerken ter bevordering van sociale rechtvaardigheid door menswaardige arbeidscondities.

Voor nadere informatie: Bart van Leeuwen, Persvoorlichting ministerie van SZW, tel: 06-51178596

Categorieën: Bestuur, Cultuur en recreatie, Economie, Financiën, Huisvesting, Internationaal, Landbouw, Migratie en integratie, Natuur en milieu, Onderwijs en wetenschap, Openbare orde en veiligheid, Overig, Recht, Ruimte en infrastructuur, Sociale zekerheid, Verkeer , Werk, Zorg en gezondheid

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid