Ingezonden persbericht


Persbericht

Stichting ProSea kandidaat voor Thor Heyerdahl Environmental Award 2007

De commissie van de Thor Heyerdahl International Maritime Environmental Award heeft de Nederlandse stichting ProSea genomineerd voor de Thor Heyerdahl prijs van 2007. De andere genomineerden zijn rederij Wallenius Wilhelmsen en het Noorse FellowSHIP onderzoeksproject. De prijs zal worden uitgereikt door Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Harald van Noorwegen bij de opening van Nor-Shipping in Lillestrøm op 12 Juni 2007. De commissie heeft voor deze drie kandidaten gekozen vanwege hun uitzonderlijke technische innovatie en pro-actieve milieuwerk. In hun aanbeveling stelt de commissie: "Ze hebben een hoge milieustandaard en zijn leidinggevend in het ontwikkelen van meer duurzame scheepvaart".

Stichting ProSea, marine education
ProSea is een onafhankelijke, non-profit organisatie die Marine Awareness cursussen en trainingen organiseert voor rederijen, zeevarenden en vissers. De ProSea Marine Awareness Courses benadrukken het belang van de 'Human Factor' en helpen deelnemers inzien dat persoonlijke acties en keuzes een effect hebben op het milieu en op de duurzaamheid van de scheepvaart. Voor de deelnemers zijn de cursussen zowel een uitdaging als een inspiratie om een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Volgens de commissie is de focus van ProSea op de zeevarenden fundamenteel voor de bijdrage van de scheepvaartindustrie aan het milieu. ProSea heeft zich, volgens de commissie, langdurig onderscheiden met haar instructie- en trainingsprogramma voor het vergroten van het milieubewustzijn van zeevarenden en kennis van internationale wetten en regels op dit gebied. De commissie stelt dat het geven van de prijs aan ProSea volledig in overeenstemming zou zijn met Thor Heyerdahl's streven naar het behoud van het zeemilieu in de toekomst.

Thor Heyerdahl International Maritime Environmental Award Thor Heyerdahl en de Noorse Redersvereniging hebben de Internationale Maritieme Milieuprijs opgericht in 1999. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan een organisatie die zich uitzonderlijk inzet voor het zeemilieu. De prijs is een samenwerking tussen de Noorse Redervereniging, Det Norske Veritas, Mariene verzekeringsbedrijven Gard and Skuld, scheepvaartkrant TradeWinds en Nor-Shipping.

Einde persbericht ............…………..