Gemeente Den Haag

In het kader van het The Hague Festival, dat eind deze week officieel van start gaat, geeft de Marinierskapel als voorproef een lunchconcert op het Plein op dinsdag 12 juni van 12.30 uur tot 13.30 uur.

Op het programma staan onder meer de Ouverture 'To Candide' van Leonard Bernstein, de Hongaarse dans nr. 5 van Johannes Brahms, een bewerking voor Big Band van 'Can`t buy me love' van John Lennon en het bekende 'Zorg dat je erbij komt, bij de Marine moet je zijn' vanTom Manders.

The Hague Festivals
Dit jaar staat Den Haag in juni voor het eerst in het teken van The Hague Festivals. Onder die paraplu scharen we een aantal evenementen van topniveau die nationaal, en misschien zelfs wel internationaal de aandacht zullen vestigen op onze stad: The Hague Sculptuur, Festival Classique en Parkpop.

Meer informatie op www.thehaguefestivals.com

Marinierskapel
De Marinierskapel, opgericht in 1945, kan worden gerekend tot één van de beste militaire orkesten ter wereld. Alle leden zijn in het bezit van een conservatoriumdiploma. De kapel gaat regelmatig mee op staatsbezoeken van de Koningin. Op Prinsjesdag staat de kapel opgesteld voor de Ridderzaal. De kapel staat onder leiding van de majoor der Marinierskapel Pieter Jansen.

Naast de volledige bezetting beschikt de Marinierskapel over een dansorkest, een combo, een koperkwintet en een strijkje. Dit laatste treedt vaak op tijdens officiële staatsbanketten. |
Bij de herdenking van de 400ste geboortedag dit jaar van Michiel de Ruyter speelt de kapel een prominente rol.
Tot de Marinierskapel behoren ook de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, die tevens als Caribische steelband kunnen optreden.

De Marinierskapel en de Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers zijn gelegerd in Rotterdam.

Meer informatie op www.marineband.nl