TROS

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 11-06-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending dinsdag 12 juni
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG DINSDAG 12 JUNI

De eerste Kamer-dag van Britta Böhler
Advocate Britta Böhler wordt dinsdag 12 juni geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer voor GroenLinks. De van oorsprong Duitse Böhler werd vooral bekend als verdediger van Abdullah Öcalan, Volkert van der Graaf en Ayaan Hirsi Ali. Voor haar kamerlidmaatschap heeft ze haar Duitse nationaliteit moeten opgeven. EENVANDAAG volgt Britta Böhler op haar eerste dag in de fractie en de Kamer.

Moord in Mississippi
In het zuiden van de Verenigde Staten gaat op dit moment alle aandacht uit naar de rechtszaak tegen het 71-jarige Ku Klux Klan-lid James Ford Seale. Hij wordt verdacht van ontvoering en betrokkenheid bij de moord op twee zwarte tieners in 1964. EENVANDAAG bericht vanuit Jackson, Mississippi.

Europese politiesamenwerking
De politiekorpsen van België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk werken sinds de ondertekening van een verdrag in 2005 intensiever samen. Met name de jacht op drugsrunners moet daardoor een stuk effectiever worden. Wat zijn tot nu toe de resultaten van deze samenwerking? EENVANDAAG gaat op onderzoek uit in Luxemburg, Maastricht en Gent.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




TROS