Gemeente Amersfoort

Persbericht

Datum: 11 juni 2007

Voorproefje van Amersfoort 750

Bij Sofie aan Tafel gestart met 80 tafels

Afgelopen zaterdag ging Bij Sofie aan Tafel van start, als voorloper van het jubileum van Amersfoort in 2009. Rond de 80 gastheren en gastvrouwen uit de hele stad dekten de tafel voor een groep mensen die elkaar nog niet kenden. Mensen die spontaan waren uitgenodigd. Om elkaar te ontmoeten, bijzondere gesprekken te voeren en samen te eten. Een kleinschalige en intieme activiteit. Naar een idee van Alet van 't Eind, inwoner van de stad, geopperd tijdens één van de eerste bijeenkomsten over Amersfoort 750.

Door samen te eten leer je de mensen in je omgeving beter kennen en voel je je meer verbonden met elkaar en de stad. Dat is het idee achter Bij Sofie aan Tafel. Bij Sofie aan Tafel is van start gegaan met rond de 80 tafels. Volgend jaar hopen we op een forse uitbreiding daarvan. En in het jubileumjaar 2009 willen we - hoe kan het ook anders - 750 tafels vullen.

Eén van de gastheren afgelopen zaterdag was Hein van Vliet, de man van de burgemeester: "Onze gasten varieerden van jonge twintigers tot ruime zeventigers. De gesprekken waren levendig. Ik vond het een inspirerende ontmoeting, we hebben tot diep in de nacht nagetafeld." Een aantal gasten gaf aan volgend jaar weer mee te willen doen en dan zelf gasten uit te nodigen.

Bij Sofie aan Tafel is één van de activiteiten van Amersfoort 750. Morgenmiddag, dinsdag 12 juni, wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Sint Joriskerk meer bekend gemaakt over het programma van het jubileumjaar. Meer informatie over de plannen is te vinden op www.amersfoort750.nl. Via de website kunnen belangstellenden zich ook opgeven als ze volgend jaar mee willen doen aan Bij Sofie aan Tafel.

Meer informatie: Simone de Jong, communicatie Amersfoort 750, telefoon 033 469 45 48, e-mail s.dejong@amersfoort.nl.

Bijlagen: Foto's van Conny Meslier, gemaakt op zaterdag 9 juni bij Hein van Vliet thuis. Bij gebruik, graag vermelding fotograaf.

Amersfoort 750

Postbus 750
3800 AT Amersfoort

033 469 43 60

---- --