Stichting Aids Fonds

Hiv Vereniging Nederland rekent af met commotie

11-06-2007

Tijdens een reguliere vergadering, op zaterdag 9 juni, hebben het bestuur en de regionale afgevaardigden van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) uitgebreid aandacht besteed aan de recente ontwikkelingen rondom de HVN.

Alle afgevaardigden hebben nadrukkelijk en unaniem de doelstellingen en het beleid ten aanzien van hiv- en soa-preventie onderschreven. Deze doelstelling was reeds eerder (ALV 28 april 2007) expliciet toegevoegd als een statutaire doelstelling van de vereniging. Ook de sectie PozandProud heeft de doelstellingen en het beleid van de HVN onderschreven. De HVN benadrukt dat individuele meningen en standpunten niet noodzakelijkerwijs de opvatting van het bestuur en de vereniging zijn. De vereniging gaat niet via de pers in discussie over persoonlijke uitlatingen van individuele leden. Geëigende instanties zullen verder worden geïnformeerd over alle relevante feiten.

Doelstellingen en beleid

- De HVN streeft naar een optimale kwaliteit van leven voor alle mensen met hiv in Nederland en hun direct betrokkenen.
- De HVN geeft informatie over én ondersteunt bij het maken van gezonde keuzes omtrent seksualiteit.

- De HVN zal te allen tijde iedereen op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid wijzen voor wat betreft de eigen gezondheid en die van de ander: "zorg voor jezelf en zorg voor elkaar!"