Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Startschot VVV Heuvelrugkalender

Tijdens Heuvelrug Culinair hebben burgemeester Frits Naafs en wethouder Roy Pamboer het startschot gegeven voor een nieuwe website van de VVV: www.heuvelrugkalender.nl .

Deze website heeft een tweeledig doel. Aan de ene kant wil de VVV Utrechtse Heuvelrug alle inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de toeristen die ons bezoeken een compleet beeld geven van alle evenementen.
Aan de andere kant moet de Heuvelrugkalender een hulpmiddel worden bij het plannen van evenementen. Door tijdig een blik op de kalender te werpen, kunnen de planners van activiteiten zien of al een soortgelijk evenement plaats vindt. Aan de andere kant schept het ook mogelijkheden om meer gezamenlijk op te trekken bij het organiseren van activiteiten. Zo is het bijvoorbeeld denkbaar dat in de diverse dorpskernen een atelierroute gepland wordt in hetzelfde weekend. De VVV kan hierbij aansluiten door arrangementen samen te stellen waarbij alle routes in één weekend bezocht kunnen worden. Het mes snijdt dan aan twee kanten. Men kan dan bijvoorbeeld een fiets huren bij één van de plaatselijke verhuurbedrijven en aan de andere kant genieten van de prachtige omgeving waar veel van onze kunstenaars door geïnspireerd raken.

De Heuvelrugkalender kenmerkt zich door een heldere en overzichtelijke indeling en is zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer u een evenement aanmeldt, wordt dit getoetst aan de criteria zoals deze zijn opgesteld in overleg met de Ondernemers Koepel Heuvelrug. Daarna wordt het evenement geactiveerd op de kalender.

Het eerste jaar wordt als een proefperiode beschouwd. Vanaf 2008 kan de www.heuvelrugkalender.nl een leidraad zijn bij het plannen van uw activiteiten.