Vrouwen kiezen alternatief voor de pil

12.06.2007 / 09:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kodyo pr

Kodyo pr

Vrouwen kiezen alternatief voor de pil

Afgelopen week publiceerde het CBS nieuwe onderzoekscijfers naar het gebruik van de pil. Vrouwen tussen de 30 en 39 jaar gebruiken veel minder vaak 'de pil'dan 5 jaar geleden, maar kiezen voor het hormoonspiraal. Artsen zien echter ook steeds vaker jongere vrouwen die de voorkeur geven aan het hormoonspiraal.

Minder hormonen
Het hormoonspiraal (Mirena) is sinds 1996 op de Nederlandse markt. Inmiddels heeft circa 15% van de vrouwen in de vruchtbare leeftijd een hormoonspiraal. Het hormoonspiraal geeft 60 tot 100 maal minder hormonen af dan een anticonceptiepil, en werkt bovendien alleen in de baarmoeder.

Niet meer dagelijks
Gebruiksters van het hormoonspiraal vinden het vooral een voordeel dat je niet meer dagelijks aan de pil hoeft te denken. Daarnaast vermindert de hoeveelheid bloedverlies met gemiddeld 80% en is de menstruatie minder pijnlijk. Door de beperkte bijwerkingen ervaren gebruiksters ook geen verminderd libido of anderszins invloed op hun seksleven.

Het hormoonspiraal is vergoed voor vrouwen tot 21 jaar en in de meeste aanvullende ziektekostenverzekeringen. Mirena geeft 5 jaar betrouwbare bescherming tegen zwangerschap. Kijk voor meer informatie op www.hormoonspiraal.nl.

Voor fotomateriaal of interviewverzoeken, kunt u contact opnemen met:

Kodyo 035 531 07 08
JWM van der Meer 06 422 45 994