Persberichten Heuvelrug, 10.00 uur

Utrecht, 12-06-2007

Getuigen van openlijk geweld gezocht

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei werd een 25-jarige Veenendaler op de Kerkewijk door een onbekende man tot twee keer toe in zijn gezicht geslagen. De politie roept getuigen op zich te melden.

De 25-jarige Veenendaler was na afloop van een avondje stappen om 03.00 uur met een vriendin nog even bij een horecagelegenheid aan de Kerkewijk binnen geweest om wat te eten. Voor de zaak zat een groep mannen. Toen de Veenendaler en de vriendin om 03.15 uur voor de zaak weer op hun fiets stapten, kwam één van de mannen op hen af. Voordat hij het wist kreeg de 25-jarige man een vuistslag tegen zijn hoofd. Om aan het geweld te ontkomen reed het slachtoffer weg en bleef even staan op de kruising Kerkewijk met de J.G. Sandbrinkstraat. De aanvaller kwam weer op hem af en sloeg hem nogmaals tegen zijn hoofd, waardoor de Veenendaler van zijn fiets viel. De aanvaller ging ervandoor

De dader was een blanke jongeman van ongever 20 jaar oud. Hij is tussen de 1.70 en 1.80 meter groot en droeg die bewuste nacht een spijkerbroek en een T-shirt met horizontale strepen. De politie doet onderzoek naar de dader van het openlijk geweld en komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest of die andere informatie hebben die bij de opsporing kan helpen. Zij kunnen bellen met de politie Veenendaal via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.