Politie Haaglanden

Persberichten 12 juni

Haaglanden, 12-06-2007

Trambestuurder kan aanrijding niet voorkomen
Den Haag - De bestuurder van de Randstadrail kon maandagochtend 11 juni rond 11.30 uur een aanrijding met een 60-jarige automobilist uit Den Haag op de Noord West Buitensingel niet voorkomen. De automobilist wilde aan de overkant van de weg parkeren en zag bij het afslaan de tram over het hoofd. De bestuurder van de Randstadrail liet de bel diverse malen rinkelen, maar dit mocht niet baten. Zelfs een noodstop kon de aanrijding niet voorkomen. De auto werd over de straat geduwd en ramde twee verkeerspalen. Het slachtoffer werd door de brandweer uit z'n auto bevrijd en met een pijnlijke schouder en een bult op zijn hoofd vervoerd naar het ziekenhuis. De passagiers in de tram bleven allen ongedeerd.

Beginnend bestuurder met flinke slok op
Den Haag - Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Leidschendam mag de komende tijd geen auto meer rijden. De Leidschendammer bleek bij een verkeerscontrole dinsdagochtend vroeg op de Strandweg teveel alcohol te hebben genuttigd. De blaastest wees 375 ugl. uit.De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De politie nam zijn rijbewijs in.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Den Haag - Een 19-jarige Hagenaar is dinsdagmorgen 12 juni omstreeks
01.20 uur aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De man reed vanaf de Brouwersgracht de Prinsegracht over en negeerde daarbij het rode stoplicht. Toen surveillerende agenten de man hierop controleerden, bleek hij geen rijbewijs te hebben. Ze hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor door rood rijden en een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Te diep in het glaasje
Den Haag - Surveillerende agenten hielden dinsdagmorgen 12 juni omstreeks 01.25 uur op de Vondelstraat een dronken automobilist aan. De man, een 31-jarige Rotterdammer, viel de agenten op omdat hij nogal slingerend over de weg reed. De agenten lieten hem een blaastest afleggen met als resultaat 540 ugl. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Integrale verkeerscontrole
Den Haag - Tijdens een integrale verkeerscontrole op de 1e Van der Kunstraat (Laak) controleerde de politie maandag 11 juni in totaal 143 bestuurders. De controle was onder meer gericht op de naleving van Wegenverkeerswet, de Opiumwet en de Vreemdelingenwetgeving. In totaal werden 97 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet bij zich hebben van een rijbewijs of bromfietscertificaat, het rijden zonder verzekering of geen autogordel dragen. Acht brom(snor)fietsen produceerden teveel geluid en werden in beslaggenomen. Twee personen werden aangehouden voor de Vreemdelingenwet. Verder werd er tijdens de controle aandacht besteed aan folies en coatings op zij- en voorruiten van personenauto's. Van zes auto's werd het kentekenbewijs ingevorderd.
Aan deze integrale controle werkten de volgende instanties mee: het KLPD, Inspectie Verkeer & Waterstaat, Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (DSW), het Ondersteuningspunt Autocriminaliteit (OPAC), Vreemdelingenpolitie en de TOD.

Fietsendieven
Den Haag - Twee Hagenaars, 14 en 15 jaar oud, zijn maandagmiddag 11 juni aangehouden. De politie kreeg omstreeks 17.30 uur een melding dat vier jongens op de Loenensestraat een fiets wegnamen. Toen de agenten de straat inreden, zagen zij vier jongens fietsen. Een van hen had een fiets aan de hand. Toen de agenten de jongens aanspraken, vertelde de 14-jarige dat hij de fiets had opengebroken omdat er een sticker opzat dat de fiets verwijderd moest worden. De 15-jarige verdachte fietste op een fiets waarvan het framenummer was weggevijld. De twee jongens werden vervolgens aangehouden. Tijdens het verhoor bekende het tweetal de diefstal van de fietsen. Na het verhoor werden ze door hun ouders van het politiebureau afgehaald.

Inbrekers in kapsalon
Rijswijk Een getuige meldde dinsdag 12 juni om 00.30 uur een inbraak in een kapsalon op de Steenvoordelaan. Ook wist hij in welke richting de verdachten in een busje waren weggereden. Agenten zagen dat busje even later rijden op de Brederodelaan en konden het op de Eikelenburglaan een stopteken geven. Toen ze de 21-jarige bestuurder uit Rijswijk aanhielden, vluchtte de bijrijder het park in. In het busje vonden ze goederen die uit de kapsalon afkomstig zijn en even later in het park een tas met kappersbenodigdheden. De verdachte zit nog vast voor nader verhoor.

Vier keer kop-staart door drank
Rijswijk Een dronken automobiliste veroorzaakte maandagmiddag 11 juni een ravage op de Prinses Beatrixlaan. De vrouw, een 53-jarige Rijswijkse , botste om 16.00 uur achterop een file. In totaal botsten daardoor vier autos tegen elkaar. Niemand raakte gewond. Alhoewel de Rijswijkse verklaarde geen alcohol te hebben gebruikt, roken agenten toch een alcohollucht rondom haar en lieten ze haar een blaastest afleggen. Het resultaat van de test was 1055 ugl. De vrouw werd aangehouden, haar rijbewijs ingenomen en kreeg een proces-verbaal. Rijden onder invloed is geen verkeersovertreding, maar een misdrijf. De alcohollimiet ligt op 220 ug/l ( = 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ug/l (= 0,2 promille).

Gesignaleerde bestuurder stopt op vluchtstrook
Den Hoorn - De politie controleerde maandag 11 juni rond 14.45 uur een 45-jarige automobilist uit Schiedam. De verdachte stopte op de A4 onnodig met zijn auto op de vluchtstrook. Zijn auto was niet verzekerd en hij had nog een van 50 euro open staan. verlaten Op het politiebureau werd de boete afgerekend en gewapend met twee nieuwe bekeuringen kon de Schiedammer het bureau verlaten.

Getuige betrapt fietsendieven
Delft - Een getuige zag maandag 11 juni rond 19.00 uur dat drie jongens en een meisje van 15 - 18 jaar uit Delft een fiets probeerden te stelen op de kruising van de Schuijlenburchstraat met de van Foreestweg. Aan de hand van een goed opgegeven signalement troffen de agenten het groepje in de omgeving aan. Zij hadden echter niet de fiets bij zich waar het omging. De diefstal was schijnbaar mislukt, want het kabelslot was wel beschadigd en bijna doorgeknipt, maar de fiets hadden zij achtergelaten. De verdachten konden na verhoor naar huis, maar moeten nog afwachten welke straf zij opgelegd krijgen.

Man steelt behas
Delft Personeel van een warenhuis op de Molslaan betrapte maandag 11 juni om 16.30 uur een winkeldief. Zij hielden hem vast in de winkel en droegen hem over aan de politieagenten. De 35-jarige Hagenaar is een bekende veelpleger en in zijn geprepareerde tas vonden de agenten zeven behas. De man werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

60 bestuurders in de fout
Zoetermeer - De politie hield maandag 11 juni tussen 11.00 en 15.30 uur verkeerscontroles op twee locaties aan de Meerzichtlaan. In totaal kregen 60 bestuurders een bekeuring. Veertig voor het niet kunnen tonen van de benodigde papieren, tien voor het rijden zonder gordel, twee voor het rijden zonder helm en twee voor het overschrijden van de maximumsnelheid. Drie bestuurders reden onverzekerd en één zonder rijbewijs. Van nog een ander voertuig was de APK verlopen en van een aanhanger bleek de losbreekreminrichting niet in orde.