Persberichten Eemland noord, 10.00 uur

Utrecht, 12-06-2007

Gewond na aanrijding

EEMNES- Op maandagmiddag raakte een vrouw gewond bij een aanrijding. Omstreeks 14.35 uur reed een 25-jarige vrouw uit Wezep in haar auto over de Rijksweg A 27. De vrouw moest uitwijken voor een andere auto en remde hard. Ze kwam in de slip en botsten tegen een andere auto aan (gegevens onbekend). De vrouw werd met schaafwonden vervoerd naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

BAARN/SOESTERBERG Maandagavond 11 juni heeft de politie op verschillende plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Tussen 10.30 en 15.00 uur hebben agenten gecontroleerd op de Amsterdamsestraat, Geerenweg en Banningsstraat. Drie automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van een autogordel, één bestuurder kreeg een boete voor het niet handsfree bellen. Daarnaast werden twee bekeuringen uitgeschreven voor een bestuurder die geen remlicht op zijn aanhanger had en een bestuurder die een kind niet in het kinderzitje had gezet.

BAARN Tussen 20.15 en 22.15 uur hebben agenten een verkeerscontrole gehouden op de kruising Hilversumsestraatweg-Hoge Vuurseweg. Vier automobilisten reden harder dan de maximum toegestane snelheid en werden ter plekke bekeurd. Vijf automobilisten hadden geen rijbewijs bij zich en één bestuurder bleek een verlopen APK te hebben. Ook zij zijn bekeurd.

Onder invloed

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG In de nacht van maandag 11 en dinsdag 12 juni heeft de politie een bestuurder aangehouden die met te veel alcohol op achter het stuur zat.

Rond 00.10 uur reed een 29-jarige bestuurder uit Bunschoten vanuit het centrum van Spakenburg richting de Broerswetering, toen hij plotseling zijn auto parkeerde en zijn lichten doofden. Agenten spraken de man aan en namen een blaastest af. Hij bleek inderdaad te veel gedronken te hebben. Op het bureau is verdere ademanalyse gedaan, waaruit bleek dat hij 605 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Spookrijden onder invloed

BAARN In de avond van maandag 11 juni kreeg de politie rond 20.40 uur een melding van een spookrijder op de Torenlaan. Ter plaatse bleek de automobiliste tijdens haar rit ook een verkeersgeleider geraakt te hebben. Bij de eerste blaastest op straat bleek dat de 70-jarige bestuurster uit Baarn te veel gedronken had. Verdere ademanalyse op het bureau wees uit dat de vrouw 835 ug/l in haar lichaam had. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.