Politie Groningen

Dinsdag 12 juni 2007

Provincie Groningen, 12-06-2007

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 41-jarige bromfietser uit Groningen is maandagmiddag aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de Stadjer rijden en controleerden hem, omdat een kentekenplaat ontbrak op de bromfiets. Ook was hij niet verzekerd. Tenslotte bleek hij ook nog eens onder invloed te zijn. Op het politiebureau werd vastgesteld dat hij ruim
1,55 promille alcohol in zijn bloed. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouwen vechten op straat

De politie heeft maandagmiddag op de Westersingel twee vechtende vrouwen uit Groningen (39 en 44 jaar) uit elkaar gehaald. De 39-jarige vrouw kreeg ruzie met de vrouw, waarbij haar echtgenoot, een 42-jarige Stadjer, het opnam voor de 44-jarige vrouw. Uiteindelijk mondde dit uit in een vechtpartij, waarbij de echtgenote het moest ontgelden. Beide vrouwen zetten hun vechtpartij voort, totdat agenten er een einde aan maakten.

Groningen: politie controleert taxis

De politie heeft maandagavond verschillende taxis in de stad gecontroleerd. Er werden zestien taxis gecontroleerd. Er wordt vijf keer proces-verbaal opgemaakt. Eén chauffeur had geen chauffeurspas bij zich of heeft het überhaupt niet. Een ander had geen taxivergunning en een ander had de ritstaat niet goed ingevuld. Een 35-jarige taxichauffeur uit Groningen had zijn werkmap en rittenstaat keurig voor elkaar. Het keuringsrapport van de taxameter was verlopen. Ook had hij geen taxivergunning bij zich. Op het politiebureau werd een en ander uitgezocht. De taxi mag pas weer gebruikt worden als de vergunning aanwezig is en als de taxameter voorzien is van een nieuw keuringsrapport. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tegen de overige chauffeurs wordt ook proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: studenten aan de haal met mobiele biertap

Drie studenten uit Groningen (20, 20 en 22) zijn maandagnacht aan de haal gegaan met een mobiele biertap. Een taxichauffeur zag dat ze met de biertap uit de Gelkingestraat kwamen lopen. Weer een andere taxichauffeur zag dat de tap tegen een geparkeerde auto in de Oosterstraat aanrolde. Hierdoor liep de auto schade op. De chauffeur lichtte de politie in. Agenten troffen de drie heren, met de biertap, bij de ingang van het umcg. De heren en de mobiele tap werden meegenomen naar het bureau. De drie heren hadden te diep in het glaasje gekeken en werden ter ontnuchtering en voor verhoor ingesloten.

Hoogezand: jongeren aangehouden op bouwterrein

De politie heeft maandagavond twee mannen uit Sappemeer, 19 en 20 jaar, aangehouden. Het tweetal had aan de Laan van de Sport in Hoogezand een bouwterrein betreden. Ze verschaften zich de toegang tot een school. Toen het tweetal het terrein verliet, werden ze door agenten in de kraag gevat. Uit de verhoren en controle bleek dat ze niets hadden weggenomen. Ze verklaarden zelf uit nieuwsgierigheid te hebben gehandeld. Na verhoor mochten de mannen het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Oldekerk: inbraak bedrijfsterrein

Een medewerker van een bedrijf aan het Hoendiep in Oldekerk heeft maandag melding gedaan van diefstal. Van het bedrijfsterrein zijn in de nacht van zondag op maandag diverse goederen en een aanhangwagen weggenomen. Voor het terrein waren van een bedrijfsauto de wielen weggenomen. Het voertuig stond op zijn assen op stapeltjes straatklinkers. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

Op de Industrieweg in Hoogezand heeft de politie maandagochtend 670 automobilisten gecontroleerd op snelheid. Daarbij zijn 26 bekeuringen uitgeschreven. Er zijn 250 cds uitgereikt van de campagne Ken je limiet. Op de K.J. de Vriezestraat in Wildervank zijn 15 cds uitgereikt aan bestuurders die zich aan de limiet hielden. Van de 260 automobilisten kregen hier 66 een bekeuring.