Nederlandse noodhulp voor Palestijnse vluchtelingen in Noord-Libanon

Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) dragen USD 0,5 miljoen bij voor noodhulp aan Palestijnse vluchtelingen in Noord-Libanon.

Als blijk van hun zorg en solidariteit met de getroffenen van het oorlogsgeweld in het noorden van Libanon, hebben Ministers Koenders en Verhagen besloten tot een bijdrage van USD 0,5 miljoen aan het Emergency Flash Appeal van UNWRA. De UNWRA is de leidende VN-organisatie voor hulp aan de Palestijnse vluchtelingen in Libanon die door de gevechten tussen de Fatah Al Islam beweging en het Libanese leger van de afgelopen weken getroffen zijn. De algehele humanitaire situatie is sterk verslechterd en duizenden vluchtelingen zitten zonder water en electriciteit.

Naast Nederland hebben ook de VS en Canada een bijdrage toegezegd aan het Emergency Flash Appeal, van in totaal USD 12,7 miljoen , terwijl de EC het verzoek in overweging heeft genomen. Met dit bedrag kan UNRWA de komende 90 dagen hulp bieden voor de eerste levensbehoeften. UNWRA werkt hierbij o.a. samen met andere VN-organisaties, het Internationale Rode Kruis en de Palestijnse Rode Halve Maan.

Noot voor redacties (