Persberichten Utrecht stad, 10.15 uur

Utrecht, 12-06-2007

Autokraker betrapt

UTRECHT- Op maandagmorgen 11 juni heeft de politie een 29-jarige autokraker uit Utrecht aangehouden op de 2e Korte Baanstraat.

Omstreeks 05.00 uur kreeg de politie een melding van een autokraak in de Schoolstraat. Ter plaatse gekomen, zagen agenten een man op een scooter rijden die aan het signalement voldeed. Hij reed op de Maliebaan, richting de 2e Korte Baanstraat. De verdachte gooide zijn scooter neer en ging er te voet vandoor. De agenten konden hem echter aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit woning

UTRECHT-Op maandagmiddag 11 juni werd een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij in een woning had ingebroken.

Omstreeks 14.00 uur kreeg de politie een melding van een woninginbraak in de Blokstraat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. De verdachte verliet de woning aan de achterzijde en rende richting de Amsterdamsestraatweg. Na een korte achtervolging werd de verdachte in de Boorstraat aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man werd in verzekering gesteld.

Autokraak

UTRECHT-Op maandagavond 11 juni werd een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van een autokraak.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie een melding van een autokraak op de Mozartlaan. Twee verdachten zouden weggefietst zijn richting Park Oog in Al. Ter plaatse werd niemand meer aangetroffen. Via een buurtbewoner kregen agenten de naam door van een van de verdachten. Agenten zijn naar de woning van de vermoedelijke verdachte gegaan. De jongen die opendeed voldeed aan het signalement en werd aangehouden. In de berging van de woning werden diverse goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man gestoken met mes

UTRECHT-Op maandagavond 11 juni werd een 23-jarige man uit Utrecht met een mes gestoken.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Agavedreef. Een 23-jarige man stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Agavadreef. Toen hij uit zijn auto stapte werd hij door een man geroepen. Hij negeerde de man en liep door. De verdachte kwam op de man toelopen en eiste geld van hem. Er ontstond een handgemeen en de verdachte stak de man met een mes in zijn nek. De man is in het ziekenhuis behandeld aan de wond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT- Op maandagavond 11 juni vond een vechtpartij plaats in een bus op de Marshallaan.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij in een bus. Twee personen zouden zijn geslagen door een jongen en een meisje. De verdachten werden niet meer aangetroffen. Enige tijd later kwam een meisje zich melden op het politiebureau om aangifte van mishandeling te doen. Omdat dit het meisje was dat de twee andere personen geslagen zou hebben, werd ze aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal winkel

UTRECHT-Op maandagmiddag 11 juni werd een 27-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij goederen uit een winkel had meegenomen zonder te betalen.

Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie een melding dat er aan de Rijnkade een winkeldiefstal was gepleegd. Een man had een aantal kledingstukken meegenomen zonder te betalen. De man werd door beveiligers van de winkel aangehouden. Ter plaatse gekomen agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een winkelontzegging van een jaar. Hij bleek een veelpleger te zijn en werd in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

DE MEERN- Op maandagavond 11 juni hield de politie een verkeerscontrole aan Strijkviertel.

Van 19.30 tot 22.15 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole aan Strijkviertel. In totaal werden 353 voertuigen gecontroleerd waarvan 221 personen te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 50 km/u is.

Te veel gedronken

UTRECHT-In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni werd een 50-jarige man uit Sneek aanhouden omdat hij te veel had gedronken.

Omstreeks 01.30 uur bleek tijdens een controle aan de Floridadreef dat de 50-jarige man te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan. Hij blies 640 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.