Politie Hollands Midden

Datum: 12 juni 2007

Alphen aan den Rijn Overval op winkel Een schoenenwinkel aan de Hofzichtstraat is vrijdag 9 juni, rond 16.55 uur, overvallen door een man. De man, met een zwarte baseball pet en zonnebril, kwam voor sluitingstijd de winkel binnen, bedreigde het aanwezige personeel met een steekwapen en eiste geld. Hij ging er vervolgens met een geldbedrag vandoor. De politie werd ingeseind en zette een zoekactie in de omgeving op, helaas zonder resultaat. Getuigen hebben de verdachte na de overval zien wegrijden op een zwarte opoefiets in de richting van de Brederodestraat. Maandagavond 11 juni even voor 20.00 uur vond een tweede overval plaats door een man met een gelijkend signalement. De overvaller bedreigde een cassière van de Hoogvliet aan de Raadhuisstraat met een steekwapen en ging er vandoor met geld uit de kassa. Twee mannen renden hierop de overvaller achterna via de uitgang Raadhuisstraat rechtsaf het brandpoortje in, in de richting van de Brederodestraat. Hier ontstond tussen één van de achtervolgers en de overvaller een handgemeen waarbij de overvaller weet te ontkomen. Via de ingang aan de zijde van de Bristol rende de man opnieuw de Hoogvliet in. Medewerkers sloten de deuren van beide ingangen zodat hij de winkel niet kon verlaten. De overvaller bedreigde echter een medewerkster van de supermarkt om de schuifdeur weer te laten openen. Hierna fietste de man weg op een zwarte dames fiets in de richting van de Swaenswijkbrug. De politie vraagt voor beide overvallen getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie, zich te melden bij de recherche via 0900-8844.

Leimuiden Aanhouding na poging zware mishandeling De politie heeft maandag 11 juni rond 17.00 uur een 55 jarige vrachtwagenchauffeur uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling. Volgens de aangever, een 37 jarige Leimuidenaar, zou de chauffeur opzettelijk op hem hebben willen inrijden. Door hard weg te rennen en weg te springen kon de Leimuidenaar een aanrijding voorkomen. De vrachtwagenchauffeur die deeluitmaakte van een groep wilde zijn voertuig parkeren op een terrein aan de Tuinderij. Het terrein was echter afgesloten met bouwhekken. Door een andere chauffeur uit de groep werden enkele bouwhekken verwijderd waarna de verdachte het terrein opreed. De Leimuidenaar sprak hem aan en verzocht hem elders te parkeren. De chauffeur heeft hierop zijn voertuig gekeerd echter deze zou vervolgens vol gas hebben gegeven en gereden zijn in de richting van de Leimuidenaar. De broer van de Leimuidenaar zag dit gebeuren en heeft één van de bouwhekken teruggeplaatst waardoor de verdachte niet weg kon rijden. Hierna werd de politie gebeld. De verdachte ontkent opzettelijk te hebben willen inrijden op de aangever.

Zevenhuizen Getuigen gezocht van aanrijding De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding in de nacht van donderdag 31 mei op vrijdag 1 juni. Een 39 jarige automobilist uit Rotterdam reed omstreeks 02.00 uur over de Swanlaweg en zag hoe een tegenligger ter hoogte van het Texaco tankstation de controle over zijn voertuig verloor en vol op de vluchtheuvel reed. Een verkeersbord werd geraakt en deze vloog over de weg en raakte de auto van de Rotterdammer. De onbekende bestuurder is doorgereden in de richting van de Rijksweg A12 zonder te stoppen. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, politieteam Nieuwerkerk a/d Ijssel.

Waddinxveen Poging inbraak bij apotheek Dinsdag 12 juni is even na 04.00 uur is geprobeerd in te breken in de apotheek aan de Zuidplaslaan. Een buurtbewoner was wakker geworden van geluiden en nam poolshoogte. De getuige zag nog net twee jongens in donkere kleding wegrennen in de richting van het fietspad tussen de twee scholen door. De inbrekers wilde via de achterdeur het pand binnenkomen.

Krimpen aan de Lek Politie zoekt motorrijder Op donderdag 7 juni 2007 vond rond 19.51 uur in Krimpen aan de Lek op de C.G. Roosweg te Krimpen aan de Lek een zwaar verkeersongeval plaats. De politie is op zoek naar getuigen, met name naar een motorrijder die het ongeluk heeft moeten zien gebeuren, omdat hij achter een van de betrokkenen reed.

Bij de aanrijding waren een 21 jarige motorrijder uit Krimpen aan den IJssel en een 62 jarige motorrijder uit dezelfde woonplaats betrokken. De 62 jarige motorrijder reed over de C.G. Roosweg in de richting van Schoonhoven. Uit tegengestelde richting kwam de andere motorrijder die vermoedelijk in de bocht de controle over het stuur heeft verloren. De twee raakten elkaar frontaal, met een harde klap. Beide motorrijders raakten gewond en zijn met spoed naar ziekenhuizen in Rotterdam gebracht. De N210 is langere tijd voor al het verkeer afgesloten geweest in verband met onderdelen die verspreid over het wegdek lagen en vanwege het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

De politie is direct een onderzoek gestart naar het ongeval, maar zou graag nog in contact komen met getuigen. Met name een motorrijder die achter de 21 jarige motorrijder heeft gereden wordt gevraagd contact op te nemen met de politie van de Krimpenerwaard via 0900-8844.

--- einde beichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --