Gemeente Asten


12-06-2007
College stemt in met intentieovereenkomst

Asten, 11 juni 2007. Vandaag is de Commissie Burgers van de gemeente Asten geïnformeerd over het besluit van het college om akkoord te gaan met de intentieovereenkomst tussen woningcorporatie Bergopwaarts@BOW en de gemeente. Deze overeenkomst betreft de plannen voor de revitalisering van de Bloemenwijk.

Om van de Bloemenwijk een leefbare en toekomstbestendige wijk te maken wordt er een integrale visie ontwikkeld om deze wijk te revitaliseren. Naar aanleiding van deze visie worden de concrete plannen ontwikkeld. Voor zowel Bergopwaarts@BOW als de gemeente Asten is daarbij van belang dat de woonomgeving, de ontwikkeling van een brede school en de invulling van een woonservicezone vorm krijgt.

Het doel van beide partijen is te komen tot een succesvolle integrale herontwikkeling van het plangebied. Hierbij moet evenwicht bestaan tussen het streven om een kwalitatief goede en duurzame woonomgeving met de juiste voorzieningen te creëren en voor Bergopwaarts om in het plangebied een evenwichtige en toekomstbestendige voorraad woningen, huur en koop te kunnen behouden en realiseren.

Samenwerking
Achter de schermen is door de gemeente en Bergopwaarts@BOW hard gewerkt aan de totstandkoming van deze intentieovereenkomst. Beide partijen gaan de intensieve samenwerking graag met elkaar aan en hebben veel vertrouwen in de toekomst van de Bloemenwijk. De samenwerking blijft niet beperkt tot deze beide partijen. Juist ook de bewoners van de wijk en de instellingen en organisaties die er actief en aanwezig zijn, worden in dit proces betrokken.

De officiële ondertekening van de intentieovereenkomst vindt plaats op vrijdag 22 juni 2007.