Gemeente Hengelo

Denk mee over de binnenstad van Hengelo

Hoe kunnen we de binnenstad van Hengelo sfeervoller en gezelliger maken? Hebt u altijd al mee willen denken over de ontwikkeling van de binnenstad? Grijp dan nu uw kans! U kunt zich aanmelden om samen met andere Hengeloërs na te denken over de toekomst van onze binnenstad.

Samen met ongeveer zestig andere Hengeloërs komt u op vrijdag 31 augustus en vrijdag 7 september bij elkaar. Tijdens een middag- en avondprogramma gaat u aan de slag met de hoofdopdracht: kom met ideeën over hoe de binnenstad er in de toekomst uit moet zien. Dat gebeurt in zes werkgroepen die onder deskundige leiding staan. De ideeën die u samen ontwikkelt, worden tentoongesteld in de voormalige bibliotheek. Tegelijkertijd gaat een groep experts aan de slag, zoals stedenbouwkundigen. Zij bedenken twee mogelijke varianten voor de binnenstad van de toekomst. Daarbij gebruiken ze de voorstellen van de werkgroepen en andere suggesties die in de afgelopen jaren door inwoners en instanties zijn geopperd. Alle Hengeloërs krijgen vervolgens de kans om hun voorkeur voor één van die varianten uit te spreken. Die voorkeur wordt uiteindelijk aan de gemeenteraad voorgelegd.

Opgeven? Dat kan!

U kunt zich voor 27 juni aanmelden door een e-mail te sturen naar binnenstadsdebat@hengelo.nl. Ook kunt u een brief sturen naar de gemeente Hengelo, Gemeentewinkel, t.a.v. Binnenstadsdebat, postbus 18, 7550 AA, Hengelo.

Vermeld in uw reactie in elk geval uw naam, adres, geboortedatum, beroep en een korte motivatie. In uw motivatie horen we graag waarom u mee wilt denken over de toekomst van onze binnenstad.

De gemeente streeft er naar dat de werkgroepen een afspiegeling van de bevolking van Hengelo vormen. Op basis daarvan en op basis van motivatie worden deelnemers geselecteerd. In juli krijgt u bericht of de gemeente van uw aanbod gebruik wil maken.

Raadsleden en medewerkers van de gemeente zijn uitgesloten van deelname.