Gemeente Hengelo

Babs Arie Otten sluit 500ste huwelijk

Zaterdag 9 juni heeft buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) de heer Arie Otten zijn vijfhonderdste huwelijk gesloten. Dit is uniek binnen de gemeente Hengelo. Hij is na afloop van het voltrekken van zijn vijfhonderdste huwelijk bij de Houtmaat door afdelingshoofd Ton Aaftink van Burgerzaken in het zonnetje gezet. Daarbij waren ook collega-babsen aanwezig.

Babsen

Arie Otten is buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand sinds 1 december 1987. In Hengelo zijn negentien babsen werkzaam. Gemiddeld sluit een ambtenaar van de burgerlijke stand in Hengelo twintig tot 25 huwelijken per jaar.

Een stel dat in Hengelo besluit te trouwen kan op deze website informatie opzoeken over de Hengelose babsen en een voorkeur uitspreken voor een van hen. Naast fotos hebben de meeste babsen daar een persoonlijke boodschap bij vermeld. Bij Arie Otten staat genoteerd dat hij 68 jaar is en zelf ruim veertig jaar getrouwd. Zijn motto is: Een dag niet gelachen is een verloren dag!

Huwelijksagenda

De gemeente Hengelo beschikt over twee trouwlocaties, te weten de trouwzaal in het stadhuis en De Houtmaat. Op beide locaties kan getrouwd worden op maandag tot en met zaterdag om 09.15 uur, 10.00 uur, 10.45 uur, 11.30 uur, 12.15 uur ,13.00 uur, 13.45 uur, 14.30 uur, 15.15 uur en 16.00 uur. Op dinsdag en donderdag om 09.15 uur worden er kosteloos huwelijken voltrokken.

Stellen die in het stadhuis willen trouwen kunnen de datum en het tijdstip van het huwelijk maximaal drie jaar van te voren laten vastleggen. In de agenda op deze website onder digitaal loket => huwelijk is te zien welke tijdstippen nog vrij zijn voor een huwelijkssluiting in het stadhuis. Vervolgens kan een tijdstip gereserveerd worden bij de afdeling Burgerzaken.