Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 12 juni

* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
OOSTVOORNE- Politiemensen controleerden vrijdagochtend tussen kwart over elf en twaalf uur op de Wertsvoornseweg op snelheid. Elf bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. Eén bestuurder reed zelfs 102 km/u.
VIERPOLDERS- Tussen tien en elf uur 's ochtends controleerde de politie op de Veckdijk. Hier werd twee maal een snelheidsovertreding geconstateerd. Hoogste snelheid was 89, waar 60 is toegestaan.
ROCKANJE- Tussen half elf en een uur 's middags werd op de Boomweg op snelheid gecontroleerd. Hier reden twee mensen te hard.


* POLITIE HOUDT VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hielden maandagmiddag een verkeerscontrole op de Gordelweg om de verkeersveiligheid te vergroten.. Tussen half twee en half vier kregen 18 mensen een bekeuring voor te hard rijden, het niet dragen van de gordel en niet handsfree bellen.


* POLITIE HOUDT CONTROLE ROND SCHOOL
ROTTERDAM - Politiemensen van het district Noord hebben maandagochtend een controle gehouden bij scholen op de Oudelandselaan om de verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren. Hierbij werd met name gelet op parkeergedrag. Vier bestuurders werden bekeurd voor verkeerd parkeergedrag.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft drie verdachten aangehouden die een vlag hadden gestolen. Maandagavond rond half tien kreeg de politie melding dat door enkele vrouwen meerdere vlaggen waren gestolen in de omgeving van het Prinsenplein. De gewaarschuwde agenten zagen op de Vruchtentuin een groep vrouwen rennen die twee vlaggen vasthielden. Op de Bramentuin hielden agenten in een achtertuin een vrouw aan. Twee andere verdachten arresteerden politiemensen op de Zuiderhagen. De drie Rotterdamse inwoners van 13 en 14 (2) jaar zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Ze zullen vermoedelijk een doorverwijzing krijgen naar bureau HALT.


* INBREKER OVERLOPEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid hield maandagmorgen rond half tien, op heterdaad, een 49-jarige Rotterdammer aan. De man had kort ervoor ingebroken in een woning aan de Stellendamhof. De eigenaar van de woning, een 52-jarige Rotterdammer overliep de verdachte op het moment dat die zijn woning doorzocht. De eigenaar alarmeerde hierop direct de politie die aan de hand van het opgegeven signalement de verdachte in de directe omgeving van het metrostation Slinge aanhield. De man is ingesloten voor verhoor.


* INBREKER OVERLOPEN; GETUIGEN GEZOCHT
POORTUGAAL - Een bejaard echtpaar is, maandagmorgen rond half twaalf, het slachtoffer geworden van een insluiper. De vrouw zag, toen zij vanaf het toilet kwam, een onbekende man bij haar in de woonkamer staan aan de Repelstraat. De man ging er bij het zien van de vrouw vandoor. De echtgenoot was op het moment van de insluiping in de tuin werkzaam. Na onderzoek bleek de portemonnee van de man gestolen te zijn. Het signalement van de verdachte luidt: Een blanke man, rond de 30 a 40 jaar oud, met een normaal postuur en een lengte tussen de 1.70 en 1.75 lang. De man was gekleed in een grijs t-shirt met een beige broek. Hij had kort grijs haar. Na de insluiping ging de verdachte er vandoor op een fiets. Bent u getuige geweest van deze insluiping of heeft u de verdachte gezien of herkent u de man, neemt u dan contact op met de politie, recherche district Zuid via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* FRONTALE AANRIJDING
ROTTERDAM-NOORD - De politie onderzoekt een frontale aanrijding waarbij meerdere personenauto's betrokken waren. Maandagmiddag rond kwart over twaalf reed een 65-jarige Rotterdamse automobilist op de Doenkade komende uit de richting van Bergschenhoek. Hij kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en schampte daarbij vermoedelijk een vrachtwagen. Daarna klapte de auto ter hoogte van de Vliegveldweg frontaal tegen een andere auto aan. De auto die daar weer achter reed, kon de twee niet ontwijken en botste ook daar op. Daardoor raakte de 47-jarige bijrijder (uit 's-Heer Abtskerke) van die laatste auto gewond. De twee mannen zijn met nekletsel overgebracht naar het Sint Fransiscus Gasthuis ziekenhuis voor behandeling. De Technische Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Agenten namen het rijbewijs van de spookrijder in.


* TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Zuid hielden maandagavond twee jongens van 18 en 14 jaar oud aan. Het tweetal had rond kwart voor zeven ingebroken in een sportcomplex aan de Baarsweg. Een derde verdachte wist aan zijn aanhouding te ontkomen door in een sloot te springen en er vandoor te gaan. Het drietal had een ruit ingeslagen en geprobeerd een deur te forceren. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Naar de derde verdachte wordt een onderzoek ingesteld. De ouders van de minderjarige verdachte zijn in kennis gesteld van de aanhouding van hun zoon.


* GEWOND NA LASSEN IN SCHUUR
ROTTERDAM-WEST / OVERSCHIE - Maandagavond rond zes uur vond er in een schuur in de omgeving van de Schipholstraat een ongeval plaats. Een 46-jarige man was bezig met werkzaamheden in de schuur achter zijn woning. Hij laste de velg van een autoband. Hij wilde hiermee een lekkage repareren. Om de kijken of de band weer in orde was, had de Rotterdammer de druk weer op de band gezet terwijl hij aan het lassen was. Dit veroorzaakte een ontploffing waardoor er een gat in het dak van het schuurtje ontstond. De lasser raakte gewond aan zijn hand en borst. Het slachtoffer is met zijn verwondingen overgebracht naar een Erasmus MC voor behandeling.


* OVERVAL OP GROENTE- EN FRUITHANDEL
RIDDERKERK - Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster onderzoekt een overval op een groente- en fruithandel die maandagmiddag rond kwart over twee plaatsvond. Een nog onbekende man kwam de winkel aan de Pieter de Hoochstraat binnen en bedreigde de 19-jarige winkelbediende met een scherp voorwerp. Hierop ging de man er met het geld uit de kassa vandoor. Voor zijn vlucht vernielde hij de in de winkel aanwezige telefoon. De man was ongeveer 1.90 lang, blanke huidskleur, blond haar, gekleed in een spijkerbroek en een zwart vest met rode strepen op de mouwen. Tevens droeg hij een grote zwarte zonnebril met steentjes aan de zijkanten. Hij had een witte grote boodschappen tas bij zich met groene opdruk. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u de man gezien of herkent u de man, neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.