Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Hennepkwekerij ontmanteld na wateroverlast

Publicatiedatum: 12-6-2007 11:21:32

EDE - De Edese politie heeft maandagochtend een hennepkwekerij in Ede opgerold in de wijk Tussenland. De zaak kwam aan het licht toen een melding binnen kwam van wateroverlast. In de bovenliggende woning werd door de politie een kwekerij aangetroffen. Ook bleek er illegaal stroom afgetapt te worden. Na onderzoek bleek al eerder in deze woning een hennepkwekerij te zijn ontmanteld. De eigenaar van de woning was niet aanwezig. Er wordt nog onderzocht wie betrokken is bij de kwekerij.
(07-091246)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen lichtgewond na aanrijding politiemotor

Publicatiedatum: 12-6-2007 11:21:18

RENKUM - Een achttienjarige fietser uit Renkum is maandagavond in zijn woonplaats lichtgewond geraakt bij een aanrijding met een motorrijder van het verkeershandhavingsteam (VHT). De jongen liep hierdoor enkele schaafwonden op. Het ongeval gebeurde omstreeks kwart over zeven op de Kerkstraat. De motorrijder zou geremd hebben om een straat in te kijken. De fietser, die achter de motorrijder reed, had kennelijk niet meer op tijd kunnen remmen en botste achterop de motor. De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht. (07-091712)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt man aan op verdenking mishandeling ex-vriendin
Publicatiedatum: 12-6-2007 11:20:58

WAGENINGEN - De Wageningse politie heeft maandagavond een 23-jarige jongen uit deze plaats aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 20-jarige ex-vriendin, eveneens uit Wageningen. De jongen zou omstreeks half twaalf bij een horecazaak twee glazen naar zijn ex-vriendin hebben gegooid. De vrouw liep daardoor verwondingen op aan haar voet. Even later zou hij haar ook in haar gezicht hebben geslagen, waar het slachtoffer een pijnlijk oor aan overhield. Nadat de politie was gewaarschuwd bleek de 23-jarige reeds te zijn vertrokken. De man werd vervolgens aan het politiebureau ontboden en meldde zich even later. Volgens het slachtoffer ging het conflict over de relatie tussen beiden die enkele maanden geleden is beëindigd. Door de Wageningse is aangifte gedaan, haar ex-vriend is na verhoor vrijgelaten. Hij had de mishandeling bekend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(07-091802)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelders aangehouden na mishandeling bij verkeersruzie
Publicatiedatum: 12-6-2007 11:20:36

TERSCHUUR - Twee broers van 20 en 28 jaar uit Barneveld zijn maandagavond door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling naar aanleiding van een verkeersruzie in Terschuur. De mannen zouden omstreeks half elf een 22-jarige man uit Voorthuizen hebben geslagen op de Zelderseweg. Volgens het slachtoffer zou er ruzie zijn ontstaan met de Barnevelders over een verkeerssituatie bij een parkeerplaats aan de Zelderseweg. Zo zouden de Barnevelders met hun auto in de weg hebben gestaan. Toen de Voorthuizenaar daar iets van zou hebben gezegd, zou hij door de broers zijn geslagen. Ook zou hij een kopstoot hebben gekregen. Het slachtoffer liep hierdoor verwondingen aan zijn gezicht en enkele gebroken tanden op. De broers zijn er vervolgens in hun auto vandoor gegaan. Een omstander had de twee herkend en wist te vertellen waar zij woonden. Agenten hebben de broers even later bij hun woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.
(07-091791)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 12-6-2007 11:17:32

BARNEVELD - Een achttienjarige fietser uit Barneveld is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in zijn woonplaats. De jongen is met letsel aan zijn gezicht naar het Gelderse Vallei ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks vijf uur toen de Barnevelder over het fietspad langs de Lunterseweg reed. Toen hij wilde oversteken naar het fietspad dat aan de andere kant van de weg ligt, zou hij een van links komende 27-jarige automobilist uit Lunteren geen voorrang hebben verleend. Hierdoor ontstond tussen beiden een botsing waardoor de fietser op de grond viel. Volgens de politie had geen van beiden gedronken.
(07-091630)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053