Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 24 2007

UITNODIGING

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar delen u mee, mede namens de gemeenteraad, dat mevrouw

drs. C.A.M. Hanselaar van Loevezijn

per 25 juni 2007 het ambt van burgemeester van deze gemeente zal neerleggen wegens benoeming tot burgemeester van Roerdalen.

Tijdens een officiële receptie die plaatsvindt op woensdag 20 juni van ca. 18.00 uur tot ca. 19.30 uur, in Herberg-Restaurant t Zwaantje, Groesbeekseweg 106 te Mook bestaat voor iedereen de gelegenheid om persoonlijk van de burgemeester en haar echtgenoot afscheid te nemen.

Zij nodigen u gaarne uit voor deze receptie.

Mook, juni 2007

Burgemeester en wethouders voornoemd,

G.J.M. Wienhoven, loco-burgemeester,

T.P.P. Moors, gemeentesecretaris.

De gemeenteraad voornoemd,

G.A.J. Mulders, waarnemend voorzitter,

drs F.A.M. van Hooff, griffier.

..

Rectificatie

Raads,- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissies Gezamenlijk Samenleving, Grondgebied en Begroting en Rekening

14 juni 2007 om 19.30

* 4-Maandsrapportage 2007

* Nota reserves en voorzieningen

* Kadernota 2008-2011

* Plan van aanpak Beleidnota WMO 2007-2010
* Wijziging gemeenschappelijk regeling IWGM
* Initiatiefvoorstel tussengebied Molenhoek-Malden
* Initiatiefvoorstel samenstelling stuurgroep Toekomstvisie o.b.v. amendement raadsvergadering 10 mei

Extra raadsvergadering

14 juni 2007 aansluitend aan commissievergadering
* Jaarrekening gemeente Mook en Middelaar 2006
* Begroting 2008 en Jaarrekening 2006 Sector Veiligheid NML

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving
Verzonden

Middelaar:

Heikantseweg 29 wijziging uitvoering bouwvergunning 4 juni 2007

van 2002 voor nieuwbouw van

vrijstaande woning

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Pastoor Fabritiusstraat 39 uitbreiding woonhuis

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Onherroepelijkheid goedkeuringsbesluit bestemmingsplan 'Partiële herziening bestemmingsplan Natuurgebieden ex artikel 30 WRO'

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken ingevolge het bepaalde in artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Limburg van 27 maart 2007, inzake het door de gemeenteraad op 21 december 2006 vastgestelde bestemmingsplan 'Partiële herziening bestemmingsplan Natuurgebieden ex artikel 30 WRO', onherroepelijk is geworden.

Het betreffende bestemmingsplan ligt met ingang van 13 juni 2007 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Mook.

Mook, 7 juni 2007.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

De wnd. secretaris, De burgemeester,

J.G. Meeussen drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn

Het gemeenteblad

Het gemeenteblad van Mook en Middelaar is een verzameling van alle gemeentelijke verordeningen en regelingen. Indien nieuwe regelingen door het gemeentebestuur zijn vastgesteld, worden deze toegevoegd aan de het Gemeenteblad.

Wij melden u dit via onze informatierubriek Ter Sprake.

Belangstellenden kunnen kennis nemen van het Gemeenteblad bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Tegen vergoeding van kosten kunt u op verzoek een afschrift ontvangen van het besluit.

De volgende belastingverordeningen zijn door de gemeenteraad van Mook en Middelaar vastgesteld op 10 mei 2007 en op 6 juni 2007 opgenomen in het gemeenteblad.

BEL 07.001 1^e wijziging legesverordening 2007

Inhoud:

De legestarieven voor 2007 zijn gewijzigd voor evenementenvergunningen en meervoudige vergunningen. Inhoudelijk betekent dit dat de tarieven voor dergelijke activiteiten zijn verlaagd.

Aanvraag kapvergunningen

Perceel
Omschrijving

Middelaar

Dorpsstraat 23 1 esdoorn

Inzage: van 12 juni 2007 t/m 26 juni 2007

Inspraakmogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 024-6969157.

De Wegwijzer actief op internet

Vanaf 1 juni jongstleden biedt De Wegwijzer op internet interessante informatie aan. De website bevat een grote hoeveelheid informatie over tal van onderwerpen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Er is een ruime sociale kaart met organisatiegegevens beschikbaar. Ook kunt u via de e-mail vragen stellen. U vindt de Wegwijzer op: http://www.wegwijzerloket.nl.

..

Onkruidbestrijding in de gemeente Mook en Middelaar.

In de week van 18 juni begint de gemeente Mook en Middelaar met de onkruidbestrijding op openbare trottoirs en andere bestratingen. Hiervoor wordt een speciaal ontworpen onkruidbestrijdingswagentje ingezet.

Het onkruid op de trottoirs en andere bestratingen is alweer flink aan het groeien. Om diverse redenen is het wenselijk de trottoirs en andere bestratingen zoveel mogelijk onkruidvrij te houden. Denk hierbij niet alleen aan visuele redenen, maar bijvoorbeeld ook om te voorkomen dat de wandelaar over het onkruid struikelt of uitglijdt en om te zorgen dat het regenwater goed afgevoerd kan worden.

In gemeente Mook en Middelaar wordt het onkruid bestreden door middel van een redelijk milieuvriendelijke, maar wel chemische methode. De onkruidbestrijding gebeurt via een zogenaamde selectspray methode. Hierbij wordt een speciaal ontworpen wagentje gebruikt, uitgerust met onkruidsensoren. Door gebruikmaking van de sensoren, wordt alleen op de plantendelen gespoten en komt er geen middel op de bestrating waar géén onkruid staat. Het chemisch middel Roundup Evolution wordt hiervoor gebruikt. Dit is een hiervoor wettelijk toegestaan middel dat in de groene plantendelen trekt en de hele plant laat afsterven.

Om milieuredenen wordt er ook géén bespuiting gedaan op plekken waar het middel af kan vloeien naar de riolering of open water. Dit heeft wel tot gevolg dat er onkruid rondom b.v. straatkolken blijft groeien.

Let wel: waar geen onkruid staat komt dus ook géén chemisch middel. Wanneer u wilt dat er voor uw perceel géén chemisch middel gebruikt wordt dan kunt u dat voorkomen door zelf het trottoir of de verharding onkruidvrij te maken en te houden.

Kunst in het Maaspark

Sinds vorige week staan er drie kunstkoppen aan de Maaskade in Mook. Doeken van maar liefst 4 x 3,25 meter met gezichten uit heden, verleden of toekomst? Een boodschap van de kunstenaar Mirso Bajramovic uit Gennep. De doeken zijn op reis en fascineren een ieder bijna 3 maanden in Mook aan de Maas.

Initiatiefnemers van dit project aan de Maas zijn kunstenaar Mirso uit Gennep en kunsthuis De Bakkerij uit Bergen. In samenwerking met de gemeente Mook en Middelaar is het project in het Maaspark tot stand gekomen.

Mirso Bajramovic is schilder en multimedia kunstenaar. Hij is geboren in Sarajevo op 22 augustus 1954. Zijn statement:

Net als de maatschappij, zo ook verdelen ons het ras, de klasse, de seksuele identiteit en de godsdienst. Wij worden allemaal gevuld met emoties zoals schaamte, woede, vrees en schuld. Kunst biedt ons de mogelijkheid om de sociale en politieke holen te overbruggen die de mens heeft geconstrueerd. Vandaag blijft kunst een actieve rol spelen tijdens rechtvaardigheidsbemiddeling in de wereld. Kunst verenigt mensen rond perspectieven die hen historisch hebben verdeeld.

Neem eens een kijkje in het Maaspark in Mook en laat de boodschap op u inwerken!

Meer informatie www.mirso.net of www.bakkerijbergen.nl

.