Gemeente Den Haag

In het Atrium van het Haagse stadhuis staat van 11 t/m 15 juni de tentoonstelling Den Haag Schittert. De expositie, gemaakt door scholieren, schenkt aandacht aan de waterkwaliteit in Den Haag en de effecten van de klimaatverandering. De tentoonstelling is het eindproduct van een onderwijsproject waarvoor middelbare scholieren het afgelopen schooljaar metingen verrichtten in de natuur. Tijdens de slotmanifestatie op woensdag 13 juni presenteren de scholieren hun resultaten. De beste presentaties krijgen een prijs.

Onderzoek
Dertien scholen uit het voortgezet onderwijs hebben dit schooljaar metingen verricht in de natuur rond hun school. Voor het project Smaragd Groen onderzochten de leerlingen welke invloed de klimaatveranderingen hebben op de natuur. De kwaliteit van het oppervlaktewater is onderzocht in het project Aquamarijn Blauw. Met behulp van creatieve posters tonen de scholieren in de tentoonstelling hoe ze het veldwerk hebben aangepakt en wat de resultaten zijn. De onderzoeken vinden ieder schooljaar plaats, zodat veranderingen in de natuur goed meetbaar zijn.

Milieuquiz
Op 13 juni vindt onder leiding van presentatrice Agnes Kamstra de feestelijke afsluiting plaats van Den Haag Schittert. De school met de beste inhoudelijke presentatie krijgt een prijs. Ook de school met de meest creatieve bijdrage wordt beloond. Daarnaast nemen vijf leerlingenteams het tegen elkaar op in een Milieuquiz. InformatieDe tentoonstelling Den Haag Schittert is van 11 tot en met 15 juni te zien in het Atrium van het stadhuis aan het Spui 70 in Den Haag. Het stadhuis is geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/voortgezetonderwijs.