Deelgemeente Charlois Rotterdam

Zuiderpark heropend

Lee Towers, een van de prijswinnaartjes van de naamgevingswedstrijd van het strand en Burgemeester Opstelten. Het weekend van de Zuiderparkdagen is ook aangegrepen om het vernieuwde Zuiderpark te openen. Dit werd op zaterdag 9 juni gedaan door burgemeester Ivo Opstelten, dagelijks bestuurder Ed Goverde en de beroemde zanger Lee Towers.

Burgemeester Opstelten benadrukte bij de heropening het stedelijk belang van groen in de stad en de relatie ervan met de omliggende wijken. Met zijn nieuwe voorzieningen, zoals een speellandschap, een strand, barbecueplekken en een evenemententerrein is het een park geworden dat iedereen wat te bieden heeft. Daarnaast noemde hij het waterplan als een belangrijk speerpunt; de nieuwe vijvers vervullen niet alleen een recreatieve functie, maar spelen een belangrijke rol in de waterberging en is daarmee een voorbeeldproject.

Ed Goverde vond dat alle veranderingen in het park goed zijn uitgepakt en dat het Zuiderpark daarmee gigantisch is opgeknapt. Zowel als bewoner, als bestuurder van een sportvereniging als raadslid was hij daarbij actief betrokken. Hij plaatste wel een kanttekening bij de gestegen beheerkosten. Dat is niet iets wat de deelgemeente Charlois alleen kan dragen. Verder bedankte hij alle partners die betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het vernieuwde Zuiderpark.

Strand op Zuid

Voor de opening met Lee Towers was veel belangstelling Vervolgens onthulden zij de naam van het nieuw aangelegde strand aan de noordzijde van de Kanovijver: Strand op Zuid. De naamgeving van het strand was onderwerp van een wedstrijd onder basisschoolleerlingen in de deelgemeenten Charlois, Feijenoord en IJsselmonde. Twee leerlingen, Demi-Faith (12 jaar) van De Toermalijn en Jonas Siemann (4 jaar) van De Maretak noemden de prijswinnende naam, die bij de jury, bestaande uit onder meer wethouder Bolsius en dagelijks bestuurder Ed Goverde uiteindelijk als beste uit de bus kwam.

Daarna betrad Lee Towers het podium om het publiek toe te zingen met een aantal van zijn welbekende songs.

Attracties Op de vijver en in de singels kon men lekker kanoën

Tijdens de opening waren er tal van attracties. Natuurlijk de vijf dagen durende kermis op de Vaanweide, maar ook waterfietsen, kanoën, raften en vlottenbouwen stonden op het menu. Er kon worden gestept en geskate op de nieuwe promenade, waar ook onder meer ook spectaculaire skate-demonstraties werden gehouden.

En wie het park nu eens van bovenaf wilde bekijken, kon een tripje maken in de Sky-view, oftewel: zich op een plateau met 25 zitplaatsen met een hoogwerker laten ophijsen tot zon 60 meter boven de grond. Met een prachtig uitzicht op park én stad (jammer dat het wat heiig was!). Optredens van brassbands en andere talenten uit de omliggende wijken maakten het feestje af.

Skyview In de Skyview kon je laten ophijsen tot 60 meter hoogte voor een prachtig uitzicht over park en stad.

Spectaculaire skatedemonstraties lieten zien wat er naast fietsen en wandelen zoal mogelijk is op de nieuwe promenade skatedemonstraties en steppen en steppen.....