Gemeente Gouda


aandacht voor zwaluwen en vleermuis in gouda (12-6-2007)

De gemeente Gouda brengt in samenwerking met Cyclus alweer het zesde boekje uit in de serie Natuur in Gouda, dit keer over de huiszwaluw, gierzwaluw en vleermuis. In de uitgave vraagt de gemeente aandacht voor het behoud van de leefomgeving van deze typische stadsbewoners.

Wethouder Kastelein: Door bouwontwikkelingen komen bepaalde bouwkundige elementen steeds minder voor. Hierdoor dreigen broed- en slaapplaatsen voor de huiszwaluw, gierzwaluw en vleermuis te verdwijnen. Gelukkig bestaan er genoeg alternatieve bouwmogelijkheden en kunnen architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en particulieren met kleine aanpassingen en soms speciale voorzieningen veel doen om dit te voorkomen. In het boekje staat informatie over de verschillende soorten en per soort worden tips gegeven voor het behoud ervan.

De huiszwaluw, gierzwaluw en vleermuis in Gouda is gratis af te halen bij de stadswinkel Buytenerf (Klein Amerika), het stadskantoor (Agnietenstraat), de balie van Cyclus (Goudkade 23) of de balie van het gemeentekantoor aan de Antwerpseweg 5. Het boekje is daarnaast verkrijgbaar tijdens de maandelijkse inloopmiddagen en excursies van infocentrum Heempad. Op deze plaatsen kunnen ook de eerder uitgegeven boekjes uit de serie Natuur in Gouda opgehaald worden.

Verschillende organisaties in Gouda, zoals projectontwikkelaars, architecten, bouwbedrijven en woningbouwverenigingen, krijgen het boekje per post toegestuurd.