Gemeente Sittard-Geleen


074_2007

Xaveriusschool krijgt dependance in Geenstraat

Sittard-Geleen, 12 juni 2007 - Het college van B en W heeft besloten om het schoolgebouw aan de Geenstraat 43 in Geleen de komende vijf jaar beschikbaar te stellen aan de Xaveriusschool. De school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen kampt al geruime tijd met ruimtegebrek. ,,Door nu het Geleense schoolgebouw beschikbaar te stellen, heeft de Xaveriusschool met ingang van het nieuwe schooljaar geen ruimteproblemen meer en kan alle aandacht besteed worden aan de leerlingen," aldus wethouder Berry van Rijswijk (portefeuillehouder Jong zijn in Sittard-Geleen).

De Xaveriusschool heeft aan de Valkstraat in Sittard zes lokalen. Op grond van het leerlingenaantal is er echter behoefte aan veertien groepsruimten. In maart is al besloten om tijdelijk drie noodlokalen beschikbaar te stellen. Bovendien heeft de school twee dependances, in de wijk Overhoven en in Limbricht waardoor nu in totaal 11 ruimten beschikbaar zijn. ,,Tijdens een werkbezoek dat ik aan de school gebracht hebt, bleek dat de leerlingen soms als haringen in een ton zitten", aldus Van Rijswijk. ,,Dat is voor geen enkele school een gezonde situatie, en zeker voor de kwetsbare groep leerlingen van de Xaveriusschool is dat niet goed."

In de voormalige basisschool aan de Geenstraat in Geleen is er genoeg ruimte om aan de behoefte van de school te voldoen. Want naast groepsruimten moet er ook huisvesting komen voor trajecten als Op de Rails en Herstart.

Met het geschikt maken van het schoolgebouw aan de Geenstraat is een bedrag van 185.000 euro gemoeid. De raad moet dat geld nog beschikbaar stellen in het kader van het huisvestingsprogramma onderwijs 2008.


---