Gemeente Coevorden

Gemeente Coevorden voert flitsvergunning in

Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen binnenkort binnen één week een bouwvergunning krijgen voor kleine bouwwerken. Door het invoeren van de zogenaamde flitsvergunning wil de gemeente nog klantvriendelijker gaan werken. Onlangs behaalde de gemeente de derde prijs in een landelijk onderzoek van MKB Nederland naar de doorlooptijd van diverse vergunningaanvragen.

Voor kleine bouwwerken, zoals dakkapellen, uitbouwen, garages en tuinhuisjes worden lichte bouwvergunningen verleend. Als de aanvraag past in het bestemmingsplan moet de gemeente binnen zes weken een besluit nemen. De aanvraag wordt verder getoetst aan de welstandseisen, de bouwvergunning en aan het Bouwbesluit vanwege de constructieve veiligheid.

Als de vergunningaanvrager ervoor zorgt dat de aanvraag volledig is, en de aanvraag voldoet aan de eisen van het bestemmingsplan, de bouwverordening, het Bouwbesluit en welstand, dan kan binnen één week de vergunning verleend worden. Bij wijze van proef werkt de Publieksafdeling Bouwen en Wonen al met het verstrekken van de flitsvergunning. Binnenkort worden de criteria voor het aanvragen van deze vergunning bekend gemaakt.