Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuw data warehouse bINk! verbetert samenwerking tussen politie en justitie

~ Verdachten kunnen makkelijker gevolgd worden dankzij koppeling van data met Informatica PowerCenter ~

Nieuwegein, 12 juni 2007 - Politie Amsterdam-Amstelland heeft Informatica's PowerCenter geïmplementeerd in haar nieuwe en toekomstvaste data warehouse. In deze nieuwe geïntegreerde omgeving zijn gegevens van politie en justitie aan elkaar gekoppeld. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de informatievoorziening met betrekking tot de veiligheidsketen. Er ontstaat een beter inzicht in welke misdrijven over een bepaalde periode in welk gebied zijn gepleegd en er kan bijvoorbeeld inzicht worden verkregen in het werkgebied van een bepaalde verdachte. Hierdoor kan de politie effectiever worden ingezet. Ook kunnen verdachten nu nauwgezet gevolgd worden van de aangifte tot de aanhouding, de aanklacht en veroordeling. Politiemedewerkers krijgen sinds kort automatisch per e-mail bericht over de afdoening door de rechter van een zaak waaraan zij hebben meegewerkt.

Aanleiding voor de bouw van het nieuwe data warehouse was dat het bestaande data warehouse niet langer voldeed aan de hoge eisen van de organisatie. Er kon niet meer op tijd worden gereageerd op veranderende informatiewensen van het korps. Politie Amsterdam-Amstelland heeft nu een data warehouse met PowerCenter dat voldoet aan de veranderende informatiebehoefte en dat het mogelijk maakt om gegevens van partners in de veiligheidsketen en verschillende bronsystemen van de politie te integreren.

"Na een uitgebreid selectietraject werd duidelijk dat Informatica de beste oplossing voor ons in huis had. We hebben daarbij niet alleen gekeken naar ontwikkel- en beheermogelijkheden, maar ook naar continuïteit en marktpositie van de leverancier", vertelt Hannie Burgers, projectleider bij Politie Amsterdam-Amstelland. "Tijdens de selectie hebben wij Informatica ervaren als een deskundige en betrouwbare partner, met goede referenties, ervaren consultants en een actieve gebruikersvereniging."

"Deze toepassing van PowerCenter laat zien dat de integratie en uitwisseling van gegevens kan bijdragen in de motivatie van medewerkers. Politie Amsterdam-Amstelland is hier in haar werkterrein echt een voorloper op", aldus Erik Jan ten Bruggencate, Country Manager van Informatica Nederland. "Wij zijn dan ook bijzonder trots dat dit korps voor ons heeft gekozen. Haar keuze onderstreept niet alleen dat onze producten qua functionaliteit de boventoon voeren, maar ook dat onze betrokkenheid en ervaring worden gewaardeerd."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.790 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Maaike Hilbrand, Senior Marketing Manager
Tel: 030-6086700
E-mail: mhilbrand@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com