Gemeente Strijen


Nu ook digitaal loket Wmo beschikbaar

(12-06-2007) STRIJEN - Nadat eerder dit jaar in de gemeenten Binnenmaas en Strijen al de fysieke Wmo-loketten het levenslicht zagen, wordt de dienstverlening over de Wet maatschappelijke ondersteuning vrijdag 15 juni verder uitgebreid met een digitale evenknie. De hiervoor genoemde gemeenten trokken gezamenlijk op in de ontwikkeling ervan en bijten hiermee in de Hoeksche Waard het spits af. In de tweede helft van 2007 zullen de overige gemeenten volgen met hun digitale loketten.

In de nieuwe digitale loketten van Binnenmaas en Strijen is informatie te vinden over tientallen instellingen die in de betreffende gemeenten diensten en producten hebben op het terrein van zorg, wonen en welzijn. Naast de adresgegevens wordt er ook productinformatie aangeboden. Het digitale Wmo-loket is opnieuw een stap vooruit om de dienstverlening van de beide gemeenten beter beschikbaar te maken. De digitale loketten zijn te benaderen via de gemeentelijke websites.

Het inrichten van het digitale Wmo-loket is een van de concrete maatregelen die voortvloeit uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) die op 1 januari 2007 ingegaan is. De Wmo geeft de gemeente taken die voorheen vielen onder de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg), ondersteuning van mantelzorg en vrijwilligerswerk en de huishoudelijke verzorging (voorheen AWBZ).