Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 12 juni 2007

"Rijke pa arme pa": Huidig schoolsysteem oorzaak van financiële problemen

Dat is de stelling die Robert Kiyosaki inneemt in zijn wereldwijde bestseller "Rich Dad Poor Dad", door Succesboeken.nl op de Nederlandse markt gebracht onder de titel "Rijke pa arme pa".

Het originele Amerikaanse boek heeft 6 jaar lang op de New York Times bestsellerlijst nummer 1 gestaan. Van het boek zijn wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren verkocht en het is in 47 talen vertaald. De reden? Robert heeft het vermogen en talent om op een bijzonder eenvoudige manier met zijn boeken en zijn verhalen mensen over het onderwerp geld te onderwijzen.

Financiële intelligentie

Ons schoolsysteem dateert volgens Robert Kiyosaki en zijn mede auteur Sharon Lechter uit de industriële revolutie en gaat uit van "haal goede cijfers, leer een goed vak, werk bij een goed en groot bedrijf en de rest van je leven heb je een goed pensioen". Blijkbaar is het schoolsysteem niet zo snel aan te passen als dat de wereld veranderd. Grote en goede bedrijven maken fouten en massa- ontslagen volgen. Daarom zal je zelf financiële intelligentie moeten ontwikkelen. Feit is, dat het huidige onderwijssysteem de jongeren dat niet bijbrengt. Daardoor raken veel mensen na hun schooltijd in financiële problemen en maken ze schulden om de verkeerde redenen. Er ontstaat voor velen een financieel negatieve spiraal.

Lessen

In het boek beschrijft Kiyosaki zes lessen, hoe mensen met geld om kunnen gaan en vooral hoe te denken over geld. De lezer is in staat door toepassing van die lessen, zijn financiële situatie te veranderen.

Meeste mensen worden onderbetaald

Kiyosaki stelt dat zolang iemand voor geld werkt, hij/zij zich afhankelijk opstelt van anderen die bepalen hoeveel je waard bent. Terwijl de meeste mensen zichzelf meer waard vinden dan dat ze nu betaald krijgen. De boodschap van Kiyosaki is daarom: leer over geld en hoe je erover moet denken en er zullen andere mogelijkheden ontstaan waardoor je zelf kan bepalen hoeveel je waard bent.

//////////

Noot voor de redactie (