Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Euro American Investors bouwt voor echo-boomers

DEN HAAG - Euro American Investors Group in Den Haag is gestart met de plaatsing van 8.35 miljoen dollar eigen vermogen voor het beleggingsproject Legends at Vance Jackson. Het project, dat een totale investering vergt van ruim 35.8 miljoen dollar, wordt gerealiseerd in San Antonio, de tweede stad van Texas en de op zes na grootste stad in de VS.

Legends at Vance Jackson wordt een appartementencomplex met in totaal 400 huurwoningen. Gezien de situatie op de Amerikaanse woningmarkt is Euro American Investors overtuigd van de grote kansen voor de huurwoningsector. De Haagse vastgoedonderneming zal, na de ontwikkeling, het complex ook enkele jaren exploiteren. Uitgangspunt is dat het project vier jaar in portefeuille wordt gehouden.

Echo-boomers

Voor de locatie San Antonio is gekozen vanwege de grote groei van de werkgelegenheid en de vraag naar huurappartementen. De Texaanse stad houdt dit jaar rekening met 21.000 nieuwe banen. Bovendien zullen de echo-boomers, de kinderen van de naoorlogse babyboom-generatie, de druk op de huurwoningsector opvoeren. De kosten voor een eigen woning liggen in de VS momenteel 30% hoger in vergelijking met huren. Met name deze groep zal daarom de komende jaren blijven kiezen voor huren.

Legends at Vance Jackson wordt gerealiseerd volgens een concept waarmee Euro American Investors goede resultaten bereikt. De ontwikkelingspartner is de Sterling Group, die inmiddels meer dan 4.400 zogenaamde multi-family appartementen bouwde.

De rendementen die Euro American Investors verwacht te realiseren voor de beleggers bedragen 12% tot 18,4%, afhankelijk van het gekozen beleggingsprofiel.

------------------

Euro American International BV

Sinds 1980 is Euro American International actief in de Amerikaanse en Europese vastgoedsector. De organisatie, met kantoren in Den Haag, Tampa, Florida en Düsseldorf, Duitsland, ontwikkelt, beheert en verkoopt onroerend goed. Opererend onder de naam Euro American Investors is het bedrijf actief in de segmenten woningbouw, winkelcentra, kantoren en bedrijfsgebouwen. Ook neemt het bedrijf grondposities in. In de afgelopen 27 jaren heeft Euro American Investors in de VS en Europa circa tachtig projecten met een gezamenlijk vermogen van meer dan 1 miljard euro geïnitieerd en afgewikkeld. Uitgangspunt is daarbij het realiseren van aantrekkelijke rendementen tegen beheersbare risico's. Euro American Investors wil zich ten behoeve van de participerende beleggers onderscheiden door een zorgvuldige selectie van de vastgoedobjecten en een optimaal beheer. Onder Euro American International BV zijn onder meer de volgende ondernemingen actief: Euro American Investors Group BV, Euro American Participations BV, Euro American Investors Group USA, Inc en Euro American Investors Group Vermittlungs-GmbH. -----------------



Ingezonden persbericht