Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet - Vrachtwagen raakt spoorbomen                   |
Het verkeer op de Elspeterweg heeft maandagochtend (11/6) enige tijd overlast ondervonden, nadat een vrachtwagenchauffeur uit Eindhoven een spoorboom had geraakt op de spoorwegovergang Elspeterweg/FA. Molijnlaan. Het treinverkeer werd stilgelegd.

Het incident gebeurde rond 11.15 uur. De chauffeur raakte de spoorboom, waardoor deze scheef over het spoor stond. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie voor het verkeer. De intercity uit Zwolle werd stilgezet en al het treinverkeer werd stilgelegd. De machinist van de intercity heeft samen met agenten en omstanders de spoorboom afgebroken en van het spoor kunnen krijgen. Hierna konden de trein en verkeer weer verder. De vrachtwagenchauffeur is nadat hij de spoorboom had geraakt doorgereden en heeft waarschijnlijk niets gemerkt.

|     |Nunspeet - Fietser raakt gewond                           |
Een 37-jarige fietser uit Nunspeet raakte maandagmiddag (11/6) gewond na een aanrijding. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 15.10 uur op de kruising Oenenburgweg/Eperweg. Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Heerlen reed op de kruising en heeft de fietser geraakt, die op de Eperweg fietste in de richting van Nunspeet. De fietser raakte hierbij de macht over zijn fiets kwijt en kwam ten val. De Nunspeter had pijn in onder andere zijn rug, borst, benen en heup. Hij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Nunspeet - Diefstal van bouwterrein                       |
Onbekenden hebben afgelopen weekend (8/6-11/6) ingebroken in twee schaftketen, een zeecontainer en een nishut op een bouwterrein aan de Molenweg. Er werd gereedschap en kleding weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

De goederen werden weggenomen vanaf het afgesloten bouwterrein. Om op het terrein te komen werd het slot van een hekwerk vernield. Vervolgens werden de keten, de container en de nishut opengebroken. Door een inwoner van Nunspeet werd maandagmorgen in de sloot naast de Molenweg een gereedschapskist met gereedschap, een slijpmachine, een rol plastic en een regenoveral gevonden.Deze spullen bleken afkomstig van de diefstal vanaf het bouwterrein. Men mist nog een acculader en een accu, een radio, een winterjas, een zomerjas, laarzen en twee regenoverals.

|     |Putten - Insluiping in woning                             |
De politie is een onderzoek gestart naar de insluiping in woningen aan de Korenbloemstraat en de Tarwestraat op maandagmorgen (11/6). Weggenomen werd oa een portemonnee, een digitale fotocamera, een mobiele telefoon en sigaretten.

Bij de politie werd rond 10.30 uur de insluiping in de woning aan de Korenbloemstraat gemeld. De achterdeur van de woning stond open terwijl de bewoonster boven in de woning was. De vrouw hoorde dat de voordeur werd dichtgegooid en ontdekte dat er goederen waren weggenomen. Enige tijd later werd ook een insluiping in de woning aan de Tarwestraat gemeld. Ook hier missen de bewoners enkele spullen. Getuigen konden de politie een signalement geven. Het gaat om een kalende man van ongeveer 1.80 m lang van ongeveer 30 jaar oud. Hij droeg een blauw t-shirt en een spijkerbroek. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844.

EINDE BERICHTEN


---


---


---

---- --