Gemeente Lingewaard


Kunstroute geopend

Zaterdag 9 juni jl. heeft de Hoofd-ingenieur directeur de heer Th. Van de Gazelle een kunstwerk van Marjo Wiltingh geopend ten teken van de opening van de Kunstroute langs het Pannerdensch Kanaal.

Tot en met medio november organiseert Zepplinn Zin in Vormgeving uit Doornenburg dit kunstproject, in opdracht van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

Maar liefst negen tijdelijke kunstwerken zijn aan weerszijde op de oevers van het Pannerdensch Kanaal geplaatst. Alle kunstwerken zijn gebaseerd op de geschiedenis van het Pannerdensch Kanaal en het gebied er om heen.

Kunstenaars die aan dit project meewerken zijn Marjo Wiltingh en Meindert Rudolphi, Maarten Fleuren en Kees Reijnen, Suus Baltussen, Andreas Hetfeld, Francis Kilian, Wim Rooding en Topé/Tesser/Toff.

Locaties van de kunstwerken zijn: Pannerdense kop (nabij Fort Pannerden), steenfabriek Rijnwaarden, zomerdijk Doornenburg richting de Roswaard, nabij scheepswerf Peters locatie Scherpekamp Angeren en aan de overkant gemeente Duiven, nabij veer Doornenburg-Pannerden, nabij veer Huissen-Loo, bij uiterwaarden van steenfabriek Rijnwaarden, rechts van de aanlegsteiger Sterreschans Doornenburg.

Startpunt en informatie over deze kunst/fiets/vaarroute en over de deelnemende kunstenaars kunt u verkrijgen bij Atelier theetuin Zepplinn Zin in Vormgeving, Pannerdenseweg 28 in Doornenburg, tel. 0481- 434988