Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 12-06-2007

Poging inbraak

LOPIK In de vroege ochtend van maandag 11 juni werd geprobeerd in te breken bij een woning.

Rond 03.00 uur werd de 43-jarige bewoner van een huis aan de Hoepelmaker wakker van geluiden achter zijn huis. Hij liep naar de woonkamer en zag vervolgens dat twee mannen in zijn tuin liepen. De bewoner sloeg op het raam, waarna de verdachten ervandoor gingen. Zij bleken te hebben geprobeerd het slot van de achterdeur te forceren, maar werden door de bewoner in hun criminele activiteiten gestoord.

De verdachten waren tussen de 20 23 jaar oud, 1.80 1.85 meter en normaal postuur. Zij hadden donkere kleding aan.

Door politiemensen werd in de omgeving naar de verdachte gezocht. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een warmtebeeldkijker, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Aan getuigen die in de nacht van maandag op dinsdag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Hoepelmaker, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Bij een snelheidscontrole op de Wierselaan reed op maandag 11 juni 21 % van de bestuurders te hard.

De controle vond van 13.20 uur tot 16.00 uur plaats. In die tijd werd de snelheid van 428 voertuigen vastgelegd, 91 daarvan reden harder dan de maximumsnelheid van 30 km/u. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring op de mat.

Onderuit

IJSSELSTEIN Een 17-jarige jongen uit IJsselstein ging op maandag 11 juni met zijn bromfiets onderuit en raakte gewond.

Rond 23.10 uur reed de bromfietser over de Kaasmakerlaan. Door nog onbekende oorzaak ging hij onderuit en schoof een stuk over het wegdek. Hij liep letsel aan zijn hoofd, arm en been op en klaagde over pijn in zijn nek. Hij is per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Verkeerscontroles, rookontwikkeling

VIANEN De politie heeft op maandag 11 juni van 15.15 uur tot 17.30 uur een verkeerscontrole op de Stuartweg gehouden.

Bij de controle werden ter plaatse dertien bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Van 1528 voertuigen werd met een radar de snelheid vastgelegd, 267 bestuurders (17 %) reden harder dan de toegestane 50 km/u. De topsnelheid bedroeg 83 km/u. De snelheidsovertreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Rookontwikkeling

Rond 16.45 uur werden op de Stuartweg controlerende politiemensen door een automobilist aangesproken. Hij vertelde dat op de Rijksweg A27 in de richting van Utrecht een auto in de brand stond, met veel rookontwikkeling tot gevolg. Agenten gingen met spoed ter plaatse. Op de vluchtstrook stond een auto, maar de rookontwikkeling vanonder de motorkap was al een stuk minder en er waren geen vlammen zichtbaar.

Voor de zekerheid lieten de agenten de brandweer ter plaatse komen. Toen bleek dat het niet om een brand ging, maar om een losgeschoten koelslang, wat tot veel rookontwikkeling (stoom) had geleid. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Mishandeling

IJSSELSTEIN Op maandag 11 juni deed een 16-jarige jongen uit IJsselstein aangifte van een mishandeling die op zondagochtend 10 juni plaatsvond.

Op zondagochtend rond 05.45 uur fietste de 16-jarige jongen met een vriend over de Voorstraat. Daar werd hij tegengehouden door een jongen met een fiets, die kennelijk deel uitmaakte van een groepje van in totaal vier jongens en drie meisjes, die daar stonden. Die jongen zette vervolgens zijn fiets weg, waarop de 16-jarige jongen wegfietste. De jongen rende achter hem aan en vervolgens werd de 16-jarige door een andere jongen tegengehouden. Daarna werd hij door meerdere verdachten aangevallen en in elkaar geslagen. De verdachten waren drie licht getinte jongemannen en een blanke jongeman, allen tussen de 18 en 25 jaar oud. Het slachtoffer liep letsel aan zijn hoofd en in de buikstreek op.

Aan getuigen die de mishandeling op de Voorstraat hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 11 juni van 19.45 uur tot 22.00 uur een snelheidscontrole op de Provincialeweg N210 gehouden. Van de 596 gecontroleerde voertuigen, reden 59 bestuurders (10 %) harder dan de maximaal toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 110 km/u.

Politie onderzoekt diefstallen; oproep getuige(n)

(Zie ook persberichten Lekstroom d.d. 01-06-2007: Tas gestolen en terug)

NIEUWEGEIN In de afgelopen twee weken werden in de wijken Vreeswijk en Zandveld zeker vier diefstallen uit autos en een bestelbusje gepleegd. De verdachten verplaatsten zich op een (motor)scooter zonder kentekenplaat. Een opvallend detail was dat de kappen van deze scooter waren verwijderd.

Werkwijze

De verdachten gingen als volgt te werk. Zij volgden bestuurders van de voertuigen. Op het moment dat de bestuurder stopte om goederen uit te laden, gingen de verdachten het voertuig in en namen daaruit goederen weg. In de meeste gevallen betrof dat navigatiesystemen. In enkele gevallen zagen getuigen de diefstal gebeuren. De politie wil graag met hen, of andere personen die informatie hebben over deze incidenten, spreken. Zij kunnen contact opnemen met het bureau Nieuwegein via telefoonnummer 0900 8844.

Signalementen

Het signalement van de verdachten: lichtgetinte jongemannen tussen de 16 en 25 jaar oud, tenger tot normaal postuur, kort opgeschoren haar en bovenop langer (krullend), ongeveer 1.70 en 1.80 m. Bij één van de diefstallen droeg de bestuurder een wit T-shirt en een spijkerbroek. De passagier droeg een bordeaux rood shirt en een spijkerbroek. Zij rijden op een donkerkleurige scooter, waarvan de kappen aan de voorzijde ontbreken.

Stel via 112 de politie in kennis

De politie sluit niet uit dat de verdachten deze feiten ook in andere wijken/plaatsen kunnen plegen of hebben gepleegd. U wordt geadviseerd om bij heterdaad en verdachte situaties altijd via 112 de politie hiervan in kennis te stellen. De politie vraagt u te letten op bijzondere en of opvallende kenmerken van personen/voertuigen.