Politie Drenthe

Dinsdag

Hoogeveen, 12-06-2007

Verkeersongevallen
HAVELTE Op de kruising van de Veldkamp met de Molenkampweg en de Molenweg in Havelte botsten maandagavond twee personenautos op elkaar. Eén van de betrokken bestuursters, een 37 jr. inwoonster van Havelte, raakte daarbij licht gewond. Zij klaagde over nekpijn, werd door de brandweer uit haar auto geknipt en daarna per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De aanrijding ontstond doordat een 51 jr. automobiliste uit Ruinerwold geen voorrang verleende.

ASSEN Op de Molenstraat in Assen reed maandagavond een 51 jr. inwoner van die plaats met zijn bestelauto in de vijver. Vlak voor een bocht in deze weg werd de man onwel (suikerpatiënt). De auto ging in de bocht rechtdoor, raakte een betonnen paal, vervolgens de stoep af, de stoep weer op, weer een paaltje omver en dan de vijver in. Daar kwam de man weer bij zijn positieven en klom met een natte broek op het droge. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de man gedronken had. Op het politiebureau is een ademanalyse gedaan (uitslag 0,9 promille). Omdat de man in 2006 ook al is veroordeeld voor het rijden onder invloed en gelet op zijn medische toestand is zijn rijbewijs ingevorderd en wordt een rijproef aangevraagd.

Golfkar gestolen
HOOGHALEN Tussen zaterdagavond en maandagmorgen is vanaf het terrein van het vakantiepark aan de Hof van Halenweg in Hooghalen een verlengde golfkar met elektromotor gestolen. Omdat er geen sleutels in- of bij de kar waren moet het startslot zijn geforceerd. Een onderzoek in de omgeving leverde niets op. De kar heeft een waarde van bijna 10.000,-. (07-148813)

Cv-ketels uit nieuwbouwwoningen gestolen
ANNEN Uit een aantal nieuwbouwwoningen aan de Schipborgweg in Annen zijn het afgelopen weekeinde drie nieuwe en nog niet aangesloten Cv-ketels gestolen. Gelet op aangetroffen sporen waren er meerdere daders en zijn de ketels afgevoerd in een bestelbus. (07-148860)

Winkelcentrum bezocht door inbrekers
HOOGEVEEN Onbekenden hebben in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juni ingebroken in drie winkels in winkelcentrum De Wielewaal in Hoogeveen. Bij zowel de slager, de groenteboer en de dierenspeciaalzaak is de toegangsdeur opengebroken. De winkels zijn doorzocht en men verdween met wat kleingeld. De politie stelt een onderzoek in en hoopt dat misschien een krantenbezorger of vroege voorbijganger iets verdachts heeft gezien. De inbraken zijn maandagmorgen gepleegd tussen 03.00 en 06.30 uur. (07-148685/148839/148821)

Dure sigaren
MEPPEL Het stelen van een doos sigaren kwam een 73 jr. inwoner van Meppel maandagmorgen te staan op een boete van 150,-. De man werd door personeelsleden van een winkel aan het Ruskenstuk in Meppel op heterdaad betrapt toen hij voor 20,- aan sigaren wilde meenemen zonder af te rekenen. Na verhoord te zijn is hij in de loop van de ochtend weer in vrijheid gesteld.

Geweldplegers aangehouden
HOOGEVEEN Maandagavond hield de politie in zijn woning in Hoogeveen een 60 jr. man aan op verdenking van zware mishandeling. Een 25 jr. plaatsgenoot deed aangifte tegen de man. Volgens de aangever was hij na mogelijk een verkeersincident op de Zuidwoldigerweg door de verdachte met een helm tegen het hoofd geslagen. De aangever reed in een auto en zou de verdachte op zijn bromfiets hebben gesneden. Toen de automobilist stopte kwam de bromfietser naast hem slaan en sloeg hij hem met zijn helm vol in het gezicht. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie kon de verdachte opsporen doordat het slachtoffer het kenteken van zijn bromfiets noteerde. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (07-149009)

MEPPEL In een flat aan de Woldkade in Meppel is maandagavond een 27 jr. bewoner gestoken door een 37 jr. buurman. De gewaarschuwde politie hield de verdachte aan en nam een mes in beslag. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer raakte gewond aan hand en buik. De verwondingen zijn niet ernstig. Wel is hij na behandeling voor een nacht ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Meppel. De technische recherche van de politie stelde in de flat en beide woningen een sporenonderzoek in. De politie onderzoekt de precieze toedracht en de aanleiding voor de steekpartij. (07-149027)

ASSEN In de Roerdompstraat in Assen hield de politie maandagmiddag na een korte zoekactie een 29 jr. bewoner van die straat aan. De man wordt verdacht van het met een groot mes bedreigen van 19 jr. plaatsgenoot. Tussen beide personen zijn vaker problemen geweest. De politie nam het mes in beslag. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Omdat er door omstanders gesproken werd over een mogelijk vuurwapen betrachtte de politie extra voorzichtigheid bij de aanhouding van de man. Een vuurwapen is echter niet aangetroffen. Ook is uit het onderzoek tot nu toe niet gebleken dat er gebruik is gemaakt van een vuurwapen. (07-148908)

Huiselijk geweld
SCHOONOORD De politie hield maandagmiddag een 43 jr. inwoonster van Schoonoord aan. De vrouw wordt verdacht van het bedreigen met de dood van haar moeder. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Deze zaak wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk Geweld.

Politie bekeurt vervelende man
EMMEN Om zijn identiteit vast te kunnen stellen hield de politie maandagavond een man aan die op de Spoorstraat in Emmen buspassagiers lastig viel. De man had gedronken. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Op het politiebureau bleek het te gaan om een 18 jr. inwoner van Groningen. De man is weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bekeurd voor inschakelen brandalarm
HOOGEVEEN De politie bekeurde maandagmiddag een 14 jr. jongen uit Hoogeveen die voor de lol in het zwembad de Dolfijn het brandalarm in werking stelde. Medewerkers van het zwembad waarschuwde de politie.

M.i.v. deze week plaatst politie Drenthe nog één keer per dag politieberichten op deze site. De berichten worden elke ochtend geplaatst waarbij gestreefd wordt naar plaatsing voor 11.00 uur.

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.